Idemo u drugi krug, Tadić 26,8, Nikolić 25,6

Izvor: Kurir, 06.Maj.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo u drugi krug, Tadić 26,8, Nikolić 25,6

Na osnovu 58 odsto obrađenog biračkog tela u trci za predsednika Srbije Tadić je osvojio 26,8 odsto glasova , a Toma Nikolić 25,6 odsto.

BEOGRAD - Srpska napredna stranka osvojila je 24, 7 odsto, a Demokratska stranka 23, 2 odsto na osnovu 37 odsto obrađenog biračkog tela, nezvanično saznaje Kurir.

Prema tim rezultatima, SPS je osvojila 12, 5 odsto , DSS 7 odsto, LDP 6,1 odsto i URS 5,1 odsto.

Na osnovu 58 odsto obrađenog biračkog tela, kako Kurir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saznaje, u trci za predsednika Srbije Tadić je osvojio 26,8 odsto glasova , a Toma Nikolić  25,6 odsto.

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da, prema nezvaničnim rezultatima te stranke, kandidat DS Boris Tadić vodi u prvom krugu predsedničkih izbora, kao i da DS vodi na izborima za parlament.

"Vodi se ozbiljna bitka ko će biti prvi u prvom krugu. Tadić ima prednost od jedan do dva odsto, i imamo prednost i na izborima za parlament i verujem će nam to omogućiti da nastavimo politiku evropskih integracija", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je naveo da su to podavi na osnovu "25 odsto u odnosu na uzorak". "Pobedićemo 20. maja u drugom krugu predsedničkih izbora, kada očekujemo veći odziv birača", rekao je Šutanovac. Šutanovac je naveo da je DS očekivao veći odziv na današnjim izborima, i ocenio da je odziv bio manji od očekivanja zbog slave Đurđevdan. "Verujem da ćemo motivisati birače za drugi krug", rekao je Šutanovac.

Predsednički kandidat kolacije Izbor za  bolji život i lider Demokratske stranke  Boris Tadić stigao je u sedište DS u Krunskoj ulici nešto iza 20 časova.  U Sedište DS stigao je i premijer Vlade Srbije Mirko Cvetković, a oko 21. 30 stigli su Tadićeva majka, dpktor Jurij Bajec i bivši fudbaler Sava Milošević.

U Sedište DS stigla je i korpa cveća sa pićem i porukom Istina kao gest pažnje od pokreta Čede Jovanovića "Preokret". Kako nezvanično saznajemo Preokret je isti poklon poslao na još 4 adrese. Reč je o predsedničkim kandidatima parlamentarnih stranaka.

SPS je saopštio je u 21 sat da je na malom uzorku birača Boris Tadić osvojio 26,5 odsto, Tomislav Nikolić 25.5, a Ivica Dačić 14,7 odsto.

Ružić: Tadić 25,8 odsto, Nikolić 24,9 odsto

Socijalistička partija Srbije (SPS) saopštila je večeras da je na osnovu 31 odsto obrađenih biračkih mesta u Srbiji, kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić osvojio 25,8 odsto glasova, a kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić 24,9 odsto. Potpredsednik SPS Branko Ružić rekao je na konferenciji za novinare u izbornom štabu te stranke da je kandidat SPS Ivica Dačić osvojio 16,1 odsto glasova, a da su svi ostali kandidati "daleko ispod". Ružić je naveo da je na parlamentarnim izborima DS osvojio 24,4 odsto glasova, SNS 24,1 odsto, a koalicija oko SPS 15,9 odsto. "Ivica Dačić je pravi pobednik izbora. Veoma smo blizu ili smo praktično i prešli magičnu cifru od 500.000 glasova", rekao je Ružić.

Inače u štabu SPS mora da bude veselo s obzirom na to da su u sedištu sve same folk zvezde: Ana Bekuta, Šaban Šaulić i Merima Njegomir. Tu su i Milutin Mrkonjić  i Ana Bekuta. Mrkonjić nije želeo da daje izjave, samo je rekao Ani Bekuti: "Ana, dušo, ajmo, ovamo". U SPS je i bokserski šampion Nenad Borovčanin.

U aedište SPS stigli su i  Ivica Dačić, Žarko Obradović, automobilista Miloš Pavlović i Neša Galija.

Kako javlja novinar Kurira, u štabu LDP je vesela atmosfera, a na meniju je srpska salata.

Miroslav Čučković u izbornom štabu URS rekao je da je veća izlaznost u prigradskim opštinama Beograda da njih više zanima projekat regionalnog razvoja nego centar Beograda. Inače,  u izbornom štabu URS novinare su dočekali sa bogatom trpezom. Na meniju su bili mesni uštipci, prava domaća proja i razne pite, a za piće gazirani sokovi, kisela voda i kafa.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na parlamentarnim izborima "svakako i definitivno" pobedila SNS.

DS istovremeno tvrdi da na parlamentarnim izborima vodi lista koju predvode demokrate.

Vučić je rekao novinarima da, na osnovu rezultata sa 48,7 obrađenih biračkih mesta, lista SNS ima prednost od 1,5 odsto nad listom koju predvodi DS i da je tu razliku "gotovo nemoguće stići".

On je precizirao i da je na osnovu do sada obrađenih rezulatata, lista SNS dobila 24,4 odsto, a lista koju je predvodila DS 22,85 odsto glasova.

"Izvesno je da ćemo imati više glasova od njih", rekao je Vučić i dodavši da je moguće da će ralika od 1,5 odsto uvećati "jer još nijedan rezultata nije stigao sa Kosova i metohije".

Vučić je ocenio i da je teško očekivati da lista DS na Kosovu i Metohiji bude jača od liste koju predvodi SNS.

"U svakom slučaju danas je potpuno jasno da je SNS najača politička stranka u Srbiji a mi želimo da formiramo narednu vladu", rekao je on.

Vučih je istakao i da će to zavisti od rezultata predsedničkih izbora i da "zato tražimo podršku svih građana za drugi izborni krug" za Nikolića.

On je izrazio očekivanje i da će predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić pobediti na predsedničkim izborima kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića

"Večeras će biti prilika da se spremimo za drugi izborni krug i obezbedimo promene za građane Srbije", rekao je Vučić koji je prethodno najavio da će se i Nikolić obratiti novinarima u centrali stranke.

Vučić je prethodno rekao i da Nikolić ima prednost u prvom krugu predsedničkih izbora u odnosu na Tadića.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je večeras da demokrate, prema dosada obrađenom materijalu, vode na svim nivoima i da predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić ima neznatno veću podršku od Tomislava Nikolića.

Šutanovac je, u sedištu DS u Krunskoj, rekao da taj uzorak nije raprezentativan, da koalicija "Izbor za bolji život" vodi na svim nivoima i da se već sad može reći da će DS predvoditi buduću vladu.

U Podgorici najviše glasova Tadiću

Dosadašnji predsednik Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić osvojio je najviše glasova na današnjem glasanju u Ambasadi Srbije u Podgorici. Po broj glasova slede lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. U Ambasadi Srbije u Podgorici Beti je rečeno da je od 178 birača pravo glasa iskoristilo njih 97 i da je najviše glasova dobio dosadašnji predsednik Srbije, Tadić. Pravo glasa u Crnoj Gori imalo je oko 650 birača koji su mogli da glasaju na biračkim mestima u Podgorici, Herceg Novom, Sutomoru i Beranama.

Izborni štab URS

Prema navodima URS na 20 odsto uzorka:

Boris Tadić 26, 3

Tomislav Nikolić 24, 7

Ivica Dačić 14, 6 odsto

Vosjilav Koštunica 7, 4

Zoran Stanković 6,3,

Čedomir Jovanović 5, 0

Jadranka Šešelj 3, 6.

U izbornom štabu Ujedinjenih regiona Srbije za sada su samo stranački aktivisti, a dolazak lidera Mlađana Dinkića očekuje se nešto pre 22 sata.

Tomislav Nikolić: SNS 77 mandata, DS 64, SPS 46

CESID: SRS ispod cenzusa. Mandati: SNS 72, DS 67, SPS 48, DSS 20, LDP 19, URS 17

Tadić: Drugi krug će definisati budućnost Srbije. Boris Tadić je rekao da je uveren u pobedu u drugom krugu, jer je ovo prvi put da posle prvog kruga izbora ima prednost. Tadić je rekao da će nova vlada Srbije zavisiti od ishoda drugog kruga izbora.

Koštunica: Rezultati DSS oko osam odsto. Vojislav Koštunica je rekao da je ova stranka izašla sama i sa jasnom idejom političke neutralnosti.

Dačić: Zna se ko će biti premijer Ivica Dačić je rekao da se možda ne zna ko će biti novi predsednik Srbije, ali da se zna ko će biti novi premijer Srbije

Ivica Dačić: Mi smo najveći pobednici izbora. Dačić je zahvalio građanima što su glasali za njega i SPS. On je rekao da je koalicija oko SPS najveći pobednik izbora.

RIK: Glasalo 61,08 odsto. Republička izborna komisija saopštila je da su na parlamentarnim izborima izašlo 61,08 odsto građana upisanih u birački spisak, a na predsedničke izbore 61,14 odsto. U Srbiji pravo glasa imalo je 6.770.013 birača. Za glasanje na predsedničkim, parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima bilo je otvoreno 8.390 biračkih mesta, od čega 8.323 u gradovima i opštinama u Srbiji, 38 u 22 zemlje u inostranstvu, a 29 u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

Ivan Andrić iz LDP kaže da su rezultati koji se pominju na televizijama neprecizni i da treba da se sačeka. On je rekao da je u odnosu na prošle izbore, LDP sada dobio više glasova.

U sedište DS stigli Dragan Đilas i Rasim Ljajić

Stigli trubači u SPS!

RIK: Najviše glasova Nikoliću i SNS Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu oko osam odsto obrađenih podataka Nikolić dobio 25,47, Tadić 23,63 a Dačić 16,61 odsto glasova. Na parlamentarnim izborima SNS je osvojila 24,17, DS 21,29 a SPS 16,65 odsto glasova. DSS je osvojila 7,24, URS je osvojio 7,08, LDP 4,94. Na izbore je izašlo 61,08 odsto građana

Nikolić: SNS osvojila najveći broj glasova. Tomislav Nikolić je sebi čestitao na izbornom rezultatu.

Predsednica Narodne skupštine Srbije, koja zamenjuje i predsednika Republike, Slavica Đukić -Dejanović izjavila je da su građani u dostojanstvenoj atmosferi obavili svoju građansku dužnost. Na prijemu povodom opštih izbora u Srbiji ona je rekla da bi htela da zahvali građanima što su izrazili onu volju koja znači poverenje određenim opcijama za naredni period. Ona je izrazila zadovoljstvo izbornim rezultatom SPS.

CESID: Naprednjaci osvojili najviše glasova. Kako je saopštio programski direktor CESID-a Marko Blagojević, SNS je osvojila 24,7, DS 23,2, SPS 16,6, DSS 7,2, LDP 6,6, URS 6,1. SRS na ivici cenzusa

Funkcioner SPS Branko Ružić izjavio je da, prema prvim preliminarnim rezultatima kojima raspolaže koalicija SPS-PUPS-JS na uzorku od 31 odsto obrađenih biračkih mesta, na predsedničkim izborima vodi kandidat DS Boris Tadić. Prema tim podacima, Tadić je osvojio 25,8 odsto dok je lider naprednjaka Tomislav Nikolić drugi sa 24,9 odsto glasova, a na trećem mestu je kandidat za predsednika koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić sa 16,1 odsto glasova.

CESID: Glasalo je 58,7 odsto građana. Boris Tadić je osvojio 26,8, Tomislav Nikolić 25,5, a Ivica dačić 15,3 odsto glasova.

SPS sprema šampanjac, očekuje se da će slavlje početi uz "kalašnjikov"! U sedište stranke stigao i reditelj Srđan Dragojević.

Lista "Izbor za bolji život" dobila je 30 odsto glasova na izborima za gradsku skupštinu Beograda, saopšteno je u izbornom štabu Ujedinjenih regiona Srbije. Posle 11,6 odsto obrađenog izbornog materijala. Koalicija Pokrenimo Srbiju dobila je 23,5, a koalicija SPS - PUPS - JS 15 odsto glasova. Demokratska stranka Srbije ima 7,2, koalicija "Preokret" 6,2, Srpska radikalna stranka 4, a URS 3,7 odsto glasova.

Dačić za Kurir: I mi smo neki faktor Ivica Dačić, predsednik SPS bio je vidno raspoložen i opušten, čak toliko da je stigao da pošalje telegram čestitke novom francuskom predsedniku Fransoa Olandu. - Ovakvi rezultati pokazali su da Srbija nije dvostranačka država i da smo i mi neki faktor. Niko me nije zvao. Ni Toma ni Boris - rekao je Dačić za Kurir.

DSS: Vojislav Koštunica 8,5 a DSS 8,22 odsto glasova

Aleksandar Vučić rekao da nije tačna informacija iz DS i da je SNS pobedila na parlamentarnim izborima.Prema 48,7 odsto obrađenih glasova, SNS je osvojila 24,4 a DS 22,8

Ana Bekuta: Došla sam da podržim i SPS i Mrkonjića. "SPS i Mrkonjić su mene podržali na solističkom koncertu, ja im sad uzvraćam. Zapevaću večeras naravno", rekla je Ana Bekuta.

DS: Tadić vodi U štabu Demokratske stranke kažu Boris Tadić vodi sa 1,5 - 2 odsto glasova u odnosu na Tomislava Nikolića. Na parlamentarnim izborima, prema 55 odsto obrađenih biračkih mesta DS je izjednačena sa SNS.

Branko Ružić (SPS): Boris Tadić osvojio 25,8, Tomislav Nikolić 24,9, a Ivica Dačić 16,1 odsto glasova.

Aleksandar Vučić saopštio je da na osnovu 24 odsto prebrojanih glasova Nikolić i Tadić idu u drugi krug. Tomislav Nikolić osvojio je 26,0 odsto, a Boris Tadić 25,5 odsto glasova. Na parlamentarnim izborima, na osnovu 17 odsto glasova. SNS je osvojila 24,2, a DS 23,9 odsto glasova.

CESID: Tadić i Nikolić u drugom krugu Programski direktor CESID-a Marko Blagojević saopštio je da je Boris Tadić osviojio 26,8 odsto glasova, dok je Tomislav Nikolić dobio 25,6 odsto.

U Srpskoj radikalnoj stranci nezvanično su saopštili da je razlika između SNS i DS čak deset procenata u korist SNS. Kako su u SRS rekli, ova stranka će proći cenzus i tim rezultatom su zadovoljni, "jer je stranka u rasulu".

Šutanovac: Vode Tadić i DS Dragan Šutanovac izjavio je da, prema nezvaničnim rezultatima te stranke, kandidat DS Boris Tadić vodi u prvom krugu predsedničkih izbora, kao i da DS vodi na izborima za parlament. "Vodi se ozbiljna bitka ko će biti prvi u prvom krugu. Tadić ima prednost od jedan do dva odsto, i imamo prednost i na izborima za parlament", rekao je Šutanovac. On je rekao da je siguran da će DS predvoditi sledeću vladu i ponovio da će DS razgovarati sa svima osim sa SNS, DSS i SRS.

U sedište DS stigla je majka Borisa Tadića. Stigli su i doktor Jurij Bajec, bivši fudbaler Savo Milošević...

Bivši ministar dijaspore Srđan Srećković za Kurir: Ovo je samo prvo poluvreme. U drugom krugu očekujem pobedu Borisa Tadića

Krkobabić za Kurir: Dosadašnji potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio je za Kurir da očekuje bolji rezultat koalicije nego na prošlim izborima.

URS je saopštio da je na osnovu uzorka od 20 odsto glasalih Boris Tadić osvojio 26,3 odsto, Tomislav Nikolić 24,7, Ivica Dačić 14,6, Vojislav Koštunica 7,4, Zoran Stanković 6,3, Čedomir Jovanović 5,0 i Jadranka Šešelj 3,6

U sedište DS pristižu i ostali stranački funkcioneri - Dragan Šutanovac, Božidar Đelić, Slobodan Homen, Dragoljub Mićunović, Nada Kolundžija, Borko Stefanović, Vida Ognenović...

Srpska napredna stranka saopštila je da je na malom uzorku glasanja, Tomislav Nikolić osvojio 30,5 odsto glasova, dok je Boris Tadić osvojio 20,7. U sedištu su svi najviši stranački funkcioneri. Atmosfera je odlična.

SPS je saopštio da je na malom uzorku birača Boris Tadić osvojio 26,5 odsto, Tomislav Nikolić 25.5, a Ivica Dačić 14,7 odsto.

U LDP je vesela atmosfera. Na meniju je srpska salata.

URS: Velika izlaznost u prigradskim opštinama Beograda. Miroslav Čučković iz izbornog štaba URS rekao je da je veća izlaznost u prigradskim opštinama Beograda da njih više zanima projekat regionalnog razvoja nego centar Beograda

Milutin Mrkonjić stigao u izborni štab SPS. Nije želeo da daje izjave, samo je rekao Ani Bekuti: "Ana, dušo, ajmo, ovamo". U SPS je i bokserski šampion Nenad Borovčanin.

U Sedište SPS stigli i Ivica Dačić, Ana Bekuta, Šaban Šaulić i Merima Njegomir

Žarko Obradović i automobilista MIloš Pavlović i Neša Galija stigli u sedište SPS

U sedište DS stiglo cveće i piće od koalicija Preokret

Kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić stigao u štab Demokratske stranke

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.