Ideja o velikoj Srbiji još živi u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ideja o velikoj Srbiji još živi u BiH"

Predsednik Hrvatske stranke prava (HSP) BiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Zvonko Jurišić ocenio je da najnovija dešavanja u Bosni i Hercegovini pokazuju "da je ideja o velikoj Srbiji još živa", te da u BiH postoje dezintegrirajuće snage koje i dalje deluju na rastakanju zemlje.

"U Bosni i Hercegovini postoje dezintegrirajuće snage, one koje žele rastočiti BiH i svetu i međunarodnoj zajednici pokazati da je ona, ovakva neodrživa", kazao je Jurišić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Predsednik HSP-a navodi da u RS nije napravljen otklon od politike devedesetih i ratnih zločina koji su potvrđeni presudama Haškog tribunala, te da posebno boli što su tom sindromu legitimitet dali i neki predstavnici hrvatskog naroda iz BiH, aludirajući na prisustvo pojedinih hrvatskih funkcionera na nedavnoj svečanosti povodom 20. godina Republike Srpske.

Podseća da RS, prema Dejtonskom sporazumu, nije ekskluzivno pravo srpskog naroda te da Hrvati i Bošnjaci, kao i drugi građani polažu pravo na jednakopravan tretman na celom prostoru BiH.

"Bosnu i Hercegovinu treba iznutra preurediti", kazao je Jurišić, navodeći da RS u svojim današnjim granicama nije realitet za HSP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.