Ibar se izlio u Kraljevu, nije ugrozio bunare

Izvor: Prva.rs, 08.Feb.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibar se izlio u Kraljevu, nije ugrozio bunare

Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao je Tanjugu da se Ibar izlio na gradskoj plaži i šetalištu, ali da nije ugrozio bunare gradskog vodovoda u Žičkom, kao ni u obližnjem Konarevskom polju na samoj obali.
“Glavni talas je prošao kroz Kraljevo i vodostaj Ibra je u stagnaciji, a uzvodno i u blagom opadanju, tako da, osim u rukavcima, ne očekujemo izlivanje većih razmera. Na ušću Ibra u Zapadnu Moravu nije bilo problema jer je vodostaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Morave znatno niži. Pratimo situaciju i ukoliko bude potrebno spremni smo da pravovremeno reagujemo," - kaže Kočović.

Prema hemijskim i biološkim analizama dežurne Službe kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, pijaća voda u Kraljevu je ispravna.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.