Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 20:28

IZVRŠEN ATENTAT! Napad dronom, pobijene i ranjene vođe Kurda! (FOTO)

Raznet automobil

Dvojica lokalnih civilnih zvaničnika i njihov vozač poginuli su, a jedan činovnik je povređen danas na severoistoku Sirije, području pod kontrolom Kurda, kada je automobil u kojem su se vozili granatiran pomoću turskog drona, saopštile su regionalne kurdske vlasti.

Navodi se da su poginuli kopredsedavajući Administrativnog veća kantona Kamišli, Jusra Derviš, pripadnik kurdske administracije, za taj region Liman Šaviš, i njihov vozač, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čije ime nije navedeno, prenosi Rojters.

🚨🇹🇷 MİT'e ait SİHA'lar, Kamışlı-Kahtaniye arasındaki yolda bulunan Tel Şair köyünde YPG/PKK'lı teröristlere ait bir otomobili hedef aldı. pic.twitter.com/yjR1B9U8bP

— Etern8ty (@Etern8tyOSINT) June 20, 2023

Dodaje se da je drugi kopredsedavajući Administrativnog veća Gabrijel Šamun ranjen. Izvori iz kurdskih medicinskih i bezbednosnih struktura preneli su da je turski dron gađao njihov automobil u selu Tal Šair, na severoistoku Sirije.

🔴 Hedef alınan araçtan dumanlar yükseliyor. pic.twitter.com/YgWQ3fhkdH

— Etern8ty (@Etern8tyOSINT) June 20, 2023

Turski državni mediji preneli su da je turska obaveštajna agencija MIT "neutralisala" jednu ličnost na visokom položaju u kurdskoj militantnoj grupi YPG, u oblasti Tal Rifat, na nekih 27 kilometara udaljenosti od Tal Šaira.

🚨 YPG/PKK terör örgütü Kamışlı kantonu Eşbaşkanı Yüsra Derviş, MİT'e ait SİHA'ların Kamışlı doğusundaki Tel Şair köyünde YPG/PKK terör örgütüne ait aracı hedef alması sonucu etkisiz hale getirildi, koruması Kabi Şemun yaralandı. pic.twitter.com/5sWoR7Napj

— Etern8ty (@Etern8tyOSINT) June 20, 2023

Rojters navodi da se Turska vodi žestoke borbe protiv YPG i u autonomnoj zoni koju predvode Kurdi na severoistoku Sirije, optužujući ih za veze sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), koju su Ankara, SAD i EU proglasile terorističkom grupom.

Zvaničnici YPG-a naveli su da ona deluje odvojeno od PKK.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.