Izvor: B92, 15.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELSKA VOJSKA USLA U DZENIN

Dzenin -- Izraelske vojne snage u subotu ujutro su ponovo usle u grad Dzein na Zapadnoj obali, uvele policijski cas i posle u potragu za osumnjicenim palestinskim ekstremistima, saopstila je izraelska armija, a potvrdjuju ocevici. Ocevici tvrde da su tenkovi, oklopna vozila i dzipovi usli u grad pred zoru, otvarajuci vatru iz teskih mitraljeza.

Prema njihovom svedocenju, izraelski vojnici su se, 2 sata kasnije, jos nalazili u gradu. Izvestaja o eventualnim zrtvama nema. Vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopstila da je njena patrola usla u Dzenin posto je armija dobila izvestaj da ekstremisti planiraju izvodjenje napada sa podrucja grada.

"Na snazi je policijski cas. Dobili smo informaciju od obavestajne sluzbe da neko planira da sa teritorije grada izvede teroristicki napad", rekla je predstavnica za stampu izraelske vojske. Ona je tu patrolu opisala kao mali kontingent i dodala da ne zna da su vrsena ikakva hapsenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.