IZGORELA PROIZVODNA HALA ZA NAMEŠTAJ U PRANJANIMA

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZGORELA PROIZVODNA HALA ZA NAMEŠTAJ U PRANJANIMA

Gašenje hale površine 700 kvadratnih metara otežavala je temperatura od minus 20 stepeni, jer je ledila vodu

GORNJI MILANOVAC - Proizvodna hala za nameštaj, vlasništvo ruske firme "Ris Nebel", u Pranjanima na padinama Suvobora, do temelja je izgorela prošle noći, rečeno je u policiji.

Komandir Vatrogasno-spasilačke čete iz Čačka Mladen Ristanović rekao je da je požar izbio sinoć oko 21 sat i da su ga vatrogasne ekipe gasile do jutros. Gašenje hale površine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 700 kvadratnih metara otežavala je temperatura od minus 20 stepeni, jer je ledila vodu.

On je rekao da je u gašenju požara učestvovalo pet vozila i 14 vatrogasaca iz Čačka, a iz Gornjeg Milanovca nisu pozivane ekipe, jer je put zaleđen i teško prohodan.

Pričinjena je velika materijalna šteta, jer je izgoreo ceo kontigent gotovih proizvoda, kućnog i kancelarijskog nameštaja, koji je bio spremljen za lakiranje, a sve je trebalo da se plasira na tržištu Rusije.

Na poslovima izrade nameštaja zaposleno je više od 70 radnika iz tog brdsko-planinskog kraja i uzrok požara se utvrđuje. Prema rečima očevidaca, zbog niskih temperatura, bile su podložene peći na drva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.