Izvor: B92, 24.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IZBEGLI SRBI U SREBRENICI PREPUSTENI SAMI SEBI"

Malezijski ambasador u BiH Zakarija Sulong je zajedno sa ministrom za izbeglice i raseljena lica Federacije BiH Sulejmanom Garibom obisao obnovljene muslimanske kuce u Srebrenici, koje je finansirala malezijska vlada u ukupnom iznosu od 200.000 maraka, javlja Tanjug. I dok medjunarodni predstavnici, diplomate, kao i funkcioneri vlade Federacije BiH skoro svakodnevno dolaze u Srebrenicu, kako bi obezbedili i pomogli povratak muslimana, Srbi koji kao izbeglice zive u toj opstini prepusteni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sami sebi. "Za resavanje nasih izbeglickih proglema ne interesuje se ni lokalna, ni republicka vlast, a ni medjunarodni predstavnici", saopstila su udruzenja izbeglica u Srebrenici.

Lokalna vlast u Srebrenici, koja je pod muslimanskom kontrolom, nije jos dodelila ni jednu lokaciju za stambenu izgradnju porodicnih kuca onim srpskim izbeglicama koje su se izjasnile za ostanak. Nekoliko starijih osoba bi se vratilo u federaciju BiH, ali nemaju gde jer su njihovi stambeni objekti zauzeti ili zapaljeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.