IZ TEHNIČKIH RAZLOGA: RFZO povukao listu sa 220 lekova

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jun.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ TEHNIČKIH RAZLOGA: RFZO povukao listu sa 220 lekova

Republički fond za zdravstveno osiguranje povukao je novu listu lekova koji se izdaju na recept o trošku obaveznog osiguranja, koja je trebalo da bude proširena sa 220 medikamenata.

Listu sa oko 220 lekova, koju je nedavno usvojio Upravni odbor RFZO, a koja je bila poslata na usvajanje Ministarstvu zdravlja, povučena je zbog tehničkih problema, tako da se ne zna kada će građanima biti dostupniji generički lekovi na recept, javio je RTS.

Ne zna ni kada ce Fond na listu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << staviti takozvane inovativne lekove.

Foto: Profimedia/Wavebreak

Na novu listu lekova bilo je stavljeno 220 lekova, od čega su uvedena 172 preparata za lečenje bolesti koje je do sada pokrivalo obavezno osiguranje, dok je 48 preparata uvedeno za potpuno nove dijagnoze čije lečenje nije bilo pokriveno obaveznim osiguranjem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

RFZO demantuje: Lista lekova nije povučena

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2016, 08:05

Republički fond za zdravstveno osiguranje demantovao je napise pojedinih medija da je RFZO povukao predlog nove liste lekova koji je 26. maja usvojio Upravni odbor RFZO i istog dana je prosledio po proceduri Ministarstvu zdravlja Srbije..."Apsolutna je neistina da je RFZO povukao iz procedure predlog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.