IVANOVIĆ: VRAĆANJE EULEKSA NA PRELAZE REŠENJE KRIZE

Izvor: Kurir, 26.Nov.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIĆ: VRAĆANJE EULEKSA NA PRELAZE REŠENJE KRIZE

PRIŠTINA - Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da je teško očekivati da će pregovarački timovi Beograda i Prištine u Briselu postići dogovor za administrativne prelaze na severu Kosova i misli da je jedini izlaz iz ove krize vraćanje na stanje koje je bilo do 25. jula.

"Euleks mora da povuče prvi potez pošto su oni napravili ogromnu grešku onog trenutka kad su se povukli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa prelaza i zapostavili svoje osnovne obaveze", rekao je Ivanović KIM radiju.

Vraćanje Euleksa na prelaze i obavljanje posla kao što je bilo do 25. jula jedini je put iz ove krize, ocenio je Ivanović.

"Albanci su napravili nasilje", dodao je Ivanović, "i to nikako ne sme da im se isplati".

Ivanović ne veruje da će se nešto ozbiljnije promeniti i u narednoj rundi pregovora dve strane, 30. novembra, kada će najverovatnije biti reči o regionalnom predstavljanju Prištine.

"Tu bi se mogao napraviti dogovor pod uslovom, a na čemu mi insistiramo, da postoji određena asimetrija, da se Kosovo ne može predstavljati ni kao Kosovo, niti kao Kosovo Republika", rekao je Ivanović.

"Mora da postoji jasan prefiks koji ukazuje na vezu za Rezolucijom 1244 i koji ukazuje da je Kosovo protektorat", zaključio je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.