Izvor: B92, 26.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIC: U OVAKVIM USLOVIMA NE ULAZIMO U VLADU

Pristina -- Sef UNMIK-a Mihael Stajner i predstavnici Koalicije Povratak, Gojko Savic, Rada Trajkovic i Oliver Ivanovic nisu tokom sastanka u utorak uspeli da priblize stavove oko ucesca Srba u vladi Kosova. Stajneru je jos jednom prenet zahtev koalicije da se formira posebno ministarstvo za povratak. Jedan od ucesnika sastanka, Oliver Ivanovic kaze za B92 da sastanak nije bio ni uspesan ni neuspesan i da predstavnoici koalicije ne mogu da odstupe od zakljucaka donetih na sastanku sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koordinacionog centra Nebojsom Covicem i jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom: "To je da nam treba to ministarstvo, jer smatramo da su dosadasnja iskustva sa raznim komisijama i komitetima nisu dala rezultate i nema razloga da ce ova nova komisija, koju je g. Stajner formirao, biti nesto bolja. Drugo, povratak je zacrtan i u preambuli ustavnih okvira, a i u clanu 3 koji govori o ljudskim pravima smatrajuci da ljudsko pravo na povratak treba da ima prioritet u odnosa na ostala u ovakvoj situaciji u kakvoj se mi nalazimo. Protiv ovoga sto smo mi rekli imali smo samo jednu stvar, a to je da to sada stoji kao rezervisano pravo specijalnog predstavnika i na g. Stajneru je u ovom trenutku da promeni svoj stav, odnosno on smatra da bi uvodjenje ovog novog ministarstva predstavljalo krsenje ustavnog okvira. Mi smo se slozili, ostavili smo vremena da jos razmisljamo, i jedni i drugi, o tome, ali mi nemamo razloga da menjamo stav da u ovakvim uslovima ne ulazimo u vladu", rekao je Ivanovic za B92.

Kako saznaje B92 postoji mogucnost da se tvrd stav sefa UNMIK-a po ovom pitanju umeksa, ali, kako istice izvor B92, osnovni preduslov za pomeranje sa mrtve tacke je, pre svega, jedinstven nastup srpskih predstavnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.