ITS poklanja stipendije najboljim srednjoškolcima

Izvor: B92, 12.Jun.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITS poklanja stipendije najboljim srednjoškolcima

Već smo navikli da nam iz Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS stižu samo dobre vesti, a evo i najnovije: Zbog ogromnog interesovanja za ITS stipendije koje najuspešnijim srednjoškolcima u Srbiji pružaju šansu da upišu najtraženije IT studije, rok za konkurisanje je produžen do 15. juna.

To znači da svi nosioci Vukove diplome, ali i oni sa odličnim uspehom u sva četiri razreda srednje škole, sada imaju priliku da se po specijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodnostima školuju u okruženju prestižne kompanije kao što je Comtrade.

Saznajte više o stipendijama ITS-a »

U Srbiji su na tržištu rada najtraženiji IT stručnjaci – programeri, IT inženjeri, administratori mreža, dizajneri... Mnogo radnih mesta čeka da bude popunjeno, što dodatno motiviše mlade da se na vreme opredele za zanimanje koje će im osigurati budućnost i uspeh u profesiji.

Stipendije koje dodeljuje ITS namenjene su najboljima od najboljih, baš onima koji sebe vide na jednoj od pozicija u ovim profesijama.

Stipednija Vuk Karadžić namenjena je nosiocima Vukove diplome, koji dobijaju umanjenje u iznosu do 60% školarine. Budući vrhunski inženjeri ovom stipendijom znatno su rasterećeni od briga oko finansiranja svog školovanja i mogu u potpunosti da se posvete učenju i napredovanju u idealnom ambijentu, na vrhunskoj opremi i sa najboljim profesorima i kolegama.

Stipendija Nikola Tesla omogućava umanjenje školarine uspešnim diplomiranim srednjoškolcima, sa ostvarenim odličnim uspehom u sva četiri razreda srednje škole, ali uz posebna dostignuća, ostvarene rezultate i osvojene medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz informatike i matematike. Vrednost ove stipendije je 50% školarine.

Iz Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ističu da stipendije ne donose samo finansijske pogodnosti. Naime, nosioci ovih stipendija imaće prednost kada je reč o pohađanju vannastavnih aktivnosti i uključivanju u projekte kompanija Comtrade i LINK group, kao i priliku da prvi dobiju ponude za zaposlenje još u toku studija.

Konkurs za ITS stipendije otvoren je do 15. juna, a sve informacije o proceduri za konkurisanje pronaći ćete na sajtu ove škole.

ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najvećem IT tehnološkom centru u regionu, što studentima omogućava jedinstvene uslove za učenje i rad. Tokom školovanja, svaki student dobija Tesla tablet, proizveden u kompaniji Comtrade, sa instaliranim obrazovnim aplikacijama, koje upotpunjuju interaktivnu nastavu i olakšavaju učenje, i pristupom sistemu za softverski podržano studiranje.

Učionice su opremljene interaktivnim tablama i računarima najboljih proizvođača, a tu je i specijalno opremljena Apple učionica, kao i Steve Jobs laboratorija. Čitav kompleks obuhvata i restoran u Comtrade Technology centru, sportske terene, IT klub i slično.

U kreiranju kurikuluma ITS-a prihvaćeni su svetski standardi obrazovanja iz oblasti računarskih nauka, implementirani najkvalitetniji programi i ugrađena iskustva osnivača iz višegodišnjeg rada na polju IT obrazovanja. Studentima su na raspolaganju četiri najaktuelnija IT obrazovna programa: Informacioni sistemi, Informacione tehnologije, Računarska multimedija i Elektronsko poslovanje.

Istraživanje uspešnosti diplomiranih studenata ITS-a sprovedeno prošle godine pokazalo je da je od osnivanja škole, 2006. godine, do danas čak 93,15% diplomaca napravilo uspeh u svojoj karijeri, od čega je:

– 85,48% zaposleno (u struci),

– 7,67% nastavilo školovanje.

Ovakvim rezultatima znatno doprinosi činjenica da su studenti ITS-a konstantno u poslovnom okruženju kompanije Comtrade. Oko 1.000 visokostručnih inženjera, koji s velikim uspehom rade posao za koji se studenti školuju, na svom primeru pokazuju studentima ITS-a šta ih čeka nakon završetka studija: uključeni su u njihov rad, detaljno upoznaju poslovne procese, kroz dosta prakse i realnih projekata.

Školovanje na ITS-u može biti i vaš siguran put do željene IT profesije. Konkurs za stipendije je otvoren do 15. juna. Prijavite se.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Važne vesti za osmake. ITHS stipendira najbolje učenike

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jun.2017

Foto: Promo..Odlične vesti za sve učenike koji žele da se školuju za najtraženija zanimanja današnjice dolaze nam iz Srednje škole za informacione tehnologije ITHS...Zbog velikog interesovanja za stipendije koje dodeljuje ova Comtrade IT škola, rok za konkurisanje je produžen do 15. juna...Danas...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.