Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISG podržala strategiju Kosova za sever

09/02/2010

BEČ, Austrija -- Strategija da se sever Kosova, gde su Srbi većina, zakonski i politički dovede u sklad sa ostatkom zemlje, dobila je jednoglasnu podršku 25 zemalja članica Međunarodne upravne grupe (ISG) u ponedeljak (8. februara) u Beču. Članovi ISG takođe će podržati međunarodnog civilnog predstavnika Pitera Fejta i premijera Hašima Tačija u sprovođenju strategije, kažu izvori upoznati sa sastankom. Fejt i Tači informisali su ISG o planu raspuštanja srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << paralelnih struktura na severu, uspostavljanju opština koje će delovati pod nadležnošću kosovskih institucija i uspostavljanju sudova da povrate vladavinu zakona u tom delu zemlje. Mada su produžili Fejtov mandat, učesnici sastanka odlučili su da smanje osoblje Međunarodne civilne kancelarije (MCK) za 15 odsto u narednih nekoliko meseci.

Takođe u ponedeljak, srpski zvaničnik Oliver Ivanović odbacio je kao nevažeću odluku ICO da postavi tim koji će pomoći u osnivanju nove opštine u severnoj Mitrovici. On je naveo sporazum iz 2002. godine između UNMIK-a i srpske vlade, za koji kaže da ostaje na snazi. (Koha Ditore, Kosova Sot, Zeri, Ekspres, Lajm, Telegrafi - 09/02/10; Kohavižn, RTK - 08/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.