IRAN PREDSTAVIO MOĆNU MAŠINU! Razarač može da putuje do PET meseci bez punjenja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRAN PREDSTAVIO MOĆNU MAŠINU! Razarač može da putuje do PET meseci bez punjenja (VIDEO)

Posle šest godina rada na domaćem ratnom brodu, Iran je danas u Persijskom zalivu predstavio domaći razarač koji je sposoban da plovi oko pet meseci bez dopunjavanja goriva, javljaju iranski državni mediji.

Iranska državna televizija izvestila je da je izgradnja razarača teškog 1.300 tona, trajala šest godina. Vojni brod nosi naziv "Sahand" po planini na severozapadu Irana, prenosi AP.

Plovilo ima helidrom, dugačko je 96 metara i može da se kreće brzinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 25 čvorova (46,3 kilometra na sat).

Poseduje rakete zemlja-zemlja i zemlja-vazduh kao i protivvazdušne baterije i radar s mogućnostima skrivanja za druge radare, navedeno je u izveštaju.

Domestically-made Sahand destroyer to join #Iran’s Naval fleet https://t.co/SfJ7Dq1Pc9

— Press TV (@PressTV) December 1, 2018

Agencija napominje da je Iran od 1992. godine radio na izgradnji sopstvenih vojnih oruđa, navodno proizvodeći svoje borbene avione, tenkove, rakete, opremu za podmornice i torpeda.

Prvi razarač u iranskoj floti završen je 2010. godine, a veruje se da Iran poseduje još pet razarača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iran predstavio NOVI RATNI BROD

Izvor: Blic, 01.Dec.2018

Iran je danas u Persijskom zalivu predstavio domaći razarač koji je sposoban da plovi oko pet meseci bez punjenja goriva, javljaju iranski državni mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.