INOVACIJE U RUSKOM NAORUŽANJU: Od sada će koristiti posebne metke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 23:09

INOVACIJE U RUSKOM NAORUŽANJU: Od sada će koristiti posebne metke!

Meci neće nanositi povrede, pod uslovom da je zaštićena glava kao najosetljiviji deo tela

Centralni naučno-istraživački institut precizne industrije ("CNIITočmaš", deo ruske državne korporacije "Rosteh") planira da proizvede metke u boji koji će se koristiti na treninzima i obukama.

Pres-služba Instituta je navela da bi novi meci trebalo da budu unificirani sa mecima kalibra devet milimetara "Luger" i kanadskim "Simunition". Novina je da je smanjena specifična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << energija metka.

- . Oni će sadržati crvenu, plavu ili žutu boju, ali će se te mase prati običnim deterdžentima, a služiće za markiranje - navodi Institut.

Nov pištolj će biti nastavak sistema "zmijska" linija, čiji je prethodnik bio vojni automatski pištolj kalibra devet milimetara "Udav". Pištolj je namenjen obuci zaposlenih u policiji, kao i rekreativnom i takmičarskom gađanju.

"CNIITočmaš" već ima iskustva u pravljenju municije za markiranje, jer je razvio i proizvodi metke za pištolj "Jarigina", koji ostavljaju vidljive tragove.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.