IGRIŠTA: U pogonu novi ski-lift

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 04.Jan.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGRIŠTA: U pogonu novi ski-lift

Puštanjem u pogon novog ski-lifta, u koji su Vlada Republike Srpske i opština Vlasenica uložili oko 88.000 KM, danas je u Zimskom sportsko-rekreativnom centru "Igrišta" kod Vlasenice zvanično otvorena ovogodišnja skijaška sezona.
Ski-lift je svečano otvorio poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Miroslav Kraljević, koji je rekao da su velike ambicije Vlaseničana u pogledu razvoja zimskog turizma.

"Vlada RS je obezbijedila oko 7,5 miliona KM sredstava koja će biti realizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << u narednoj godini da se ovdje uradi još jedan veliki ski-lift i da se kompletno završi prilazna saobraćajnica, tako da ovo više neće biti nepristupačna planina", rekao je Kraljević.

Direktor "Igrišta" Mladen Bobar rekao je da je instalacijom novog ski-lifta zaokružena skijaška infrastruktura koje je neophodna jednom ovakvom centru.

"`Igrišta' sada raspolažu sa jednim velikim ski-liftom tipa sidro, koji je instalisan 1984. godine, i dva mala bebi-lifta. Lift koji danas otvaramo ima kapacitet 600 skijaša na sat i znatno povećava iskorištenost skijaških staza" , rekao je Bobar.

Izgradnja novog ski-lifta je prva značajnija investicija u ski-centru u posljednjih 25 godina. Za pun uspjeh u ovoj turističkoj sezoni trenutno jedino nedostaje malo više snijega, ali se očekuju da će i taj uslov u narednim danima biti zadovoljen.
Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.