IGB AUTOMOTIVE GRADI FABRIKU U INĐIJI

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IGB AUTOMOTIVE" GRADI FABRIKU U INĐIJI

BEOGRAD - Kompanija "IGB Automotive" potpisaće sutra u Inđiji ugovor o izgradnji nove fabrike u industrijskoj zoni te opštine, vredne oko tri miliona evra, saopštio je kabinet predsednika opštine Inđija.

Proizvodni program kompanije čine grejači za sedišta, grejači za volane, senzori za pojaseve za vezivanje, električne kontrolne jedinice, sistemi za ventilaciju sedišta.

Kako je navedeno, posle uspešnog trogodišnjeg poslovanja, "IGB Automotive" odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da izgradi novu fabriku u industrijskoj zoni Inđije, a finansiranje će pomoći Ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), koji će podsticajnim sredstvima u visini od 1,8 miliona evra omogućiti izgradnju.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, predsednik opštine Inđija Goran Ješić, direktor kompanije "IG Bauerhin Gmbh" Jozef Hilmer i direktor SIEPA Božidar Laganin.

"IGB Automotive" je ćerka firma nemačke kompanije "Bauerhin", koja posluje na teritoriji Frankfurta od 1974. godine i trenutno u svojoj mreži upošljava oko 2.000 ljudi.

Kako je navedeno, cilj kompanije je da zaposli 750 radnika do kraja 2012. godine, a razmišlja i da pronađe domaće dobavljače za repromaterijale koje koristi u proizvodnji i koji se trenutno u celosti nabavljaju u inostranstvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.