IDF izvršio napad; Oglasio se Hamas: Odbijen

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 21:00

IDF izvršio napad; Oglasio se Hamas: Odbijen

Naoružano krilo Hamasa saopštilo je danas da je odbilo akciju izraelskih specijalnih snaga u cilju spasavanja talaca u Pojasu Gaze.

Hamas je saopštio i da je "neprijatelju" naneo nekoliko vojnih žrtava, kao i da je jedan zarobljenik takođe poginuo u sukobu.

Izrael je odbio da komentariše, optužujući palestinsku islamističku frakciju da pokušava da vodi psihološki rat.

Hamasove brigade Al-Kasam saopštile su da su njihovi borci otkrili jedinicu specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga u pokušaju spasavanja talaca i napali je, ubivši i ranivši nekoliko vojnika.

U objavi na Telegram kanalu nije precizirano mesto incidenta, prenosi Rojters.

Navodi se da je ubijen zarobljeni izraelski vojnik Sahar Baruh (25).

Na listi talaca koju je objavio Izrael nalazi se i Sahar Baruh, student koji je imao 24 godine kada je odveden iz svoje kuće 7. oktobra kada je Hamas otpočeo operaciju u Izraelu.

Od oko 240 ljudi koji su tog dana uzeti kao taoci, 137 je ostalo u zarobljeništvu u Gazi nakon što su ostali vraćeni tokom primirja. Izraelske vlasti su neke proglasile mrtvima u odsustvu.

"Nećemo komentarisati psihološki rat koji Hamas nastavlja da vodi protiv naroda Izraela", rekao je portparol izraelske vlade Ejlon Levi, na brifingu za novinare na pitanje o tvrdnjama Hamasa o neuspešnoj raciji izraelskih snaga.

Dodao je da smatraju Hamas u potpunosti odgovornim za bezbednost i dobrobit tih talaca i ponovio zahtev Izraela koji, kako je naveo, do sada nije ispunjen, da ih Crveni krst poseti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.