ID: Ruski avion oborila limenka švepsa / FOTO

Izvor: B92, 18.Nov.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID: Ruski avion oborila limenka "švepsa" / FOTO

Propagandni list Islamske države Dabik objavio je fotografiju limenke za koju tvrdi da je sadržala eksploziv koji je oborio ruski avion u Egiptu.

Na slici je prikazana limenka “švepsa“, kablovi i navodni uređaj za detoniranje, čime džihadisti žele da dokažu da su oni odgovorni za smrt 224 osobe.

“Rusija je 30. septembra 2015. odlučila da učestvuje direktno u ratu. Nakon što smo pronašli način za dogovor sa službama bezbednosti na aerodromu u Šarm >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << el Šeiku i razmatranja da li da napadnemo avion države koja učestvuje u američkoj koaliciji odlučili smo se da napadnemo ruski avion“, navodi se u tekstu.

Avion kompanije Kolavija se srušio na Sinajskom poluostrvu sa 224 putnika i člana posade, a ruski i egipatski zvaničnici su zatim saopštili da je letelica pala zbog mehaničkog kvara.

Ipak, britanski mediji su preneli da je verovatno da je uzrok nesreće – eksplozija u avionu, zbog načina na koji se oplata aviona savila, prema spolja.

Odgovornost za pad aviona su preuzeli džihadisti sa Sinajskog poluostrva, a britanski mediji su preneli da su tajne službe presekle komunikacioni lanac džihadista, navodno umešanih u tragediju, uz navode da su oni govorili engleskim jezikom, s britanskim akcentom.

Zvaničnici Egipta saopštili su da su uhapšena dvojica radnika aerodroma u Šarm el Šeiku koji se sumnjiče da su povezani sa rušenjem ruskog aviona.

A da je pad aviona posledica teorističkog napada, rekao je šef ruske Federalne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov, koji je istakao da su u olupini aviona pronađeni ostaci eksploziva, koji upućuju na teroriste.

Bornikov je dodao da je u avionu eksplodirala ručno napravljena bomba ekvivalentna snazi 1,5 kilograma TNT-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISLAMSKA DRŽAVA: Ruski avion smo oborili ovom limenkom "švepsa"!

Izvor: Blic, 18.Nov.2015

Islamska država je objavila fotografiju za koju tvrdi da prikazuje bombu kojom je oboren ruski avion u Egiptu...BREAKING: ISIS says this is the bomb that brought down Russian jet https://t.co/Dsp0u36rBW pic.twitter.com/PBOI5Zxf9U..— The Daily Beast (@thedailybeast) November 18, 2015..Na Fotografiji...

Nastavak na Blic...

DZIHADISTI PORUCUJU Ruski avion oborili smo limenkom svepsa

Izvor: medio.rs, 18.Nov.2015

Propagantni časopis Islamske države, Dabik, objavio je fotografiju limenke za koju tvrdi da je sadržala eksploziv koji je oborio putnički ruski avion u Egiptu...Na slici je prikazana limenka “švepsa“, kablovi i navodni uređaj za detoniranje, čime džihadisti žele da dokažu da su oni odgovorni...

Nastavak na medio.rs...

ID: Ruski avion oborila limenka "švepsa"

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Nov.2015

Propagantni list Islamske države Dabik objavio je fotografiju limenke za koju tvrdi da je sadržala eksploziv koji je oborio ruski avion u Egiptu. Na slici je prikazana limenka "švepsa", kablovi i navodni uređaj za detoniranje, čime džihadisti žele da dokažu da su oni odgovorni za smrt 224 osoba. "Rusija...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.