I zvanično otvoren Starački dom u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 20.Dec.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I zvanično otvoren Starački dom u Novom Pazaru

Novi Pazar – Potpredsjednik Vlade i ministar Trgovine i telekomunikacija Rasim Lajić i Ministar za Rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin svečano su u prisustvu velikog broja građana otvorili Gerontološki centar (u narodu poznatiji kao: Starački dom) u novopazarskom naselju Bukreš čija je izgradnja koštala oko 300. miliona dinara. Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas prilikom otvaranja novoizgrađenog Gerontološkog centra u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Pazaru da Vlada Srbije podjednako brine o svim svojim građanima, bez obzira u kojem dijelu zemlje žive. “Vlada Srbije i Ministarstvo za rad su prepoznali potrebu za Gerontološkim centrom u Novom Pazaru i pomogli su da se on završi. Mi brinemo o ljudima i na ovaj način to pokazujemo”, izjavio je Vulin. Projekat izgradnje Gerontološkog centra u ovom gradu pokrenut je 2006. godine, a izgradnja ovog objekta od preko 3.200 kvadrata završena je šest godina kasnije, kada je, tokom predizborne kampanje, zvanično predat na korišćenje. Međutim, prvih 10 od maksimalnih 80 stanara, koliki je kapacitet, uselilo se tek prije mjesec dana. Projekat Geronto centra pokrenulo je prethodno Ministarstvo rada i socijalne politike, na čijem čelu je bio sadašnji ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je istakao da je država u gradnju i opremanje ovog objekta uložila preko 300 miliona dinara. “Ovaj objekat koji liči na velelepni hotel govori o veličini djela koje smo napravili i ovo je samo jedna etapa u onome što smo sebi zacrtali kao cilj, a to je da od Novog Pazara napravimo velegrad”, rekao je Ljajić. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocijenio je da je Geronto centar još jedan u nizu rezultata dobre saradnje lokalne samouprave i Vlade Srbije. (Radiostoplus, foto: SANA) (Sandzak haber)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Cilj je da svaki deo Srbije bude podjednako razvijen

Izvor: Prva.rs, 20.Dec.2014

U objekat je uloženo 300 miliona dinara, koje je obezbedila Vlada Srbije, kao i dodatnih 18 miliona dinara za izgradnju okolne infrastrukture, dok je jedan deo tih sredstava, od oko 6,2 miliona dinaram, obezbedilo Ministarstvo rada.. .Vulin je rekao da ova vlada nije započela izgradnju Ustanove...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.