I video nadzor i zaštita podataka

Izvor: B92, 29.Avg.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I video nadzor i zaštita podataka

Poverenik Rodoljub Šabić i ministar Nebojša Stefanović saglasili se da treba unaprediti sistem video nadzora saobraćaja i garantovati zaštitu ličnih podataka.

Kako je saopšteno iz kabineta poverenika, Šabić i Stefanović razgovarali su o pitanjima unapređenja normativnog okvira i drugih uslova u vezi sa raznim obradama ličnih podataka koje obavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored više tema u vezi sa obradom podataka o ličnosti poseban akcenat razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je na pitanjima video-nadzora u oblasti bezbednosti saobraća, piše u saopštenju.

Kako se navodi, zajednički je konstatovano da ne samo nekoliko poslednjih tragičnih dogadjaja koji su dobili veliki publicitet u javnosti, nego ukupna situacija ukazuju na potrebu unapredjenja tog sistema.

Poverenik i ministar su se složili da je "potrebno i nužno da se obezbedjenjem normativnih, finansijskih, materijalnih i logističkih pretpostavki stvaraju uslovi za funkcionisanje jednog savremenog sistema video sistema nadzora saobraćaaja koji će policiji omogućiti efikasno otkrivanje počinioca krivičnih dela i obezbedjivanja potrebnih dokaza u krivičnom postupku".

Oni su ocenili da taj sistem istovremeno mora i garantovati da će podaci o ličnosti biti korišćeni isklj

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I video-nadzor i zaštita ličnih podataka

Izvor: RTS, 29.Avg.2014

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saglasili su se da treba unaprediti sistem video-nadzora saobraćaja uz garantovanje zaštite ličnih podataka...Kako je saopšteno iz kabineta poverenika, Šabić i Stefanović su razgovarali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.