I u Smederevu proglašena vanredna situacija

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 12:26

I u Smederevu proglašena vanredna situacija

Smederevo -- U Smederevu je danas proglašena vanredna situacija, nakon sednice gradskog kriznog štaba i na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Prema rečima gradonačelnice Jasne Avramović to podrazumeva i zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezu nošenja zaštitnih maski, kao i rad kafića i restorana do 21 sat, a ugostiteljskih objekata sa baštama do 23 sata, prenosi RTS.

Prema poslednjim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Smederevu je od početka epidemije, registrovan ukupno 291 pozitivan slučaj.

U smederevskoj Opštoj bolnici "Sveti Luka", smešteno je 175 pacijenata, virus je potvrđen kod njih 70, a na respiratorima se nalazi 12 osoba.

Većina pacijenata je iz drugih gradova.

I u Bujanovcu je danas proglašena vanredna situacija, izjavio je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Stojanča Arsić.

To znači da je zabranjeno okupljanje više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, da je obavezno nošenje zaštitnih maski, prenosi RTS.

Prema rečima Arsića, kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, a komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.