I dodatni rok za poslaničke liste ističe u ponoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dodatni rok za poslaničke liste ističe u ponoć

BEOGRAD - Produženi rok za dostavljanje lista poslanika za novi saziv Skupštine Srbije Republičkoj izbornoj komisiji ističe večeras u ponoć, a očekuje se da će imena poslanika danas predati i koalicija SPS-PUPS-JS koja jedina to još nije učinila.

Liste poslanika za novi saziv Skupštine Srbije predalo je u prvom zakonskom roku do 30. maja u ponoć sedam izbornih lista, a koaliicja oko SPS-a odlučila je da iskoristi dodatni rok od pet dana.

Tu koaliciju predstavljaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20 poslanika, od kojih SPS ima 12, PUPS pet, a JS tri mandata.

Liste poslanika do petka u ponoć predali su lista "Za evropsku Srbiju" (102) , SRS (78), koalicija DSS -NS (30), LDP (13), Mađarska koalicija (4), Bošnjačka lista za evropski Sandžak (2), Koalicija Albanaca preševske doline (1).

Ukoliko stranke same ne odrede poslanike ni u produženom roku, RIK je ovlašćena da mandate dodeli kandidatima sa izborne liste prema redosledu na njoj.

RIK će novim poslanicima izdati uverenja o izboru, na osnovu čega na konstitutivnoj sednici parlamenta mogu da im budu potvrđeni mandati.

Prva sednica novog saziva Skupštine treba da bude održana najkasnije do 19. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve stranke dostavile poslaničke liste

Izvor: RTV Pink, 05.Jun.2008, 09:37

Sednica Skupsstine najverovatnije sledeće nedelje. . . Dodatni rok za predaju poslaničkih lista istekao je u ponoć. Listu sa imenima buduchih . poslanika republicckog parlamenta sve stranke dostavile su pre isteka dodatnog roka. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.