I UNS i NUNS traže: Rešiti agoniju Radio Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I UNS i NUNS traže: Rešiti agoniju Radio Pančeva

BEOGRAD - Novinarska udruženja su zatražila danas od Skupštine Pančeva da preuzme odgovornost za hitno rešavanje problema Radio Pančeva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenili su da se veliki deo zaposlenih godinama bori da ova medijska kuća dobije menadžment koji će moći da povrati ugled i slušanost kakve je Radio Pančevo nekada imao, a koji su urušeni lošim rukovođenjem poslednjih godina.

"Podsećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da lokalna vlast, koja je osnivač Radio Pančeva, izbegava da uvaži nezadovoljstvo zaposlenih i građana, nastojeći da sopstvenu odgovornost prebaci na organe upravljanja, koje je postavila i koji su i sami deo problema ove kuće", navedeno je u zajedničkom saopštenju dva udruženja.

Predstavnici UNS-a, NUNS-a i OEBS-a koji su više puta razgovarali sa zaposlenim i upravom "uverili su se u nespremnost uprave da se suoči sa posledicama neprofesionalnog vođenja ove medijske kuće".

Dva novinarska udruženja zatražila su od predsednika Skupštine grada Pančeva, kao osnivača Radija, da što pre zakaže sednicu Skupštine grada, na kojoj će potražiti "rešenje za agoniju u kojoj se već duže nalazi nekad uspešni Radio Pančevo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.