I Švajcarci pokrenuli postupak  protiv SAD-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Švajcarci pokrenuli postupak protiv SAD-a

Švajcarska je podnela žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv američkih tarifa na uvoz čelika i aluminijuma, saopšteno je danas, čime se broj članica STO koje su pokrenule postupak protiv SAD-a popeo na osam.

"Sa stanovišta Švajcarske, povećane carine, koje su prema tumačenju SAD-a uvedene radi zaštite nacionalne bezbednosti, neopravdane su", navodi se u saopštenju švajcarskog Ministarstva ekonomije, prenosi agencija Rojters.

Prema pravilima STO, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sjedinjene Države imaju rok od 60 dana da reše problem.

Nakon tog roka, Švajcarska bi mogla da preduzme odlučniju akciju tako što bi zatražila od STO-a da formira sudijsku komisiju koja bi donela presudu u ovom sporu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIGLI GLAS protiv Trampovih tarifa: Švajcarci podneli žalbu STO protiv Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2018

Broj članica STO koje su pokrenule postupak protiv SAD popeo se na osam..Švajcarska je podnela žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv američkih tarifa na uvoz čelika i aluminijuma, saopšteno je danas, čime se broj članica STO koje su pokrenule postupak protiv SAD-a popeo na osam...- Sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.