I Hrvatska raspisuje poternicu za Paravinjom

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvatska raspisuje poternicu za Paravinjom

I okolini Srpca, u Republici Srpskoj i danas je nastavljena potraga za Draganom Paravinjom (43) koji se dovodi u vezu sa nestankon 17- godišnje Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj, kojoj se trag gubi 7. jula na Čikolskom mestu. Paravinja je u četvrtak lociran u okolini Srpca a pretpostavlja se da je sa suprugom Milijanom, u RS ušao ilegalno.

Osim policajaca iz četiri grada u RS, na terenu na planini Motajici su i istražitelji iz Hrvatske. U potragu za Paravinjom uključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su i psi, a nekoliko je dovedeno i iz Hrvatske, kao i helikopter sa termovizijskim kamerama.

Kako "Blic” saznaje, da bi se otkrilo gde se krije begunac, na informativni razgovor je privedeno nekoliko meštana. Paravinjina supruga Milijana na saslušanju u policiji je od četvrtka uveče. Samo je prekjuče odvedena do kuće u kojoj je nađeno Paravinjino oproštajno pismo u kome tvrdi da "nije ubio curu” kao i da će sebi oduzeti život jer ne želi porodici sramotu.

Kako "Blic” saznaje, i hrvatska policija je nastavila pretragu terena u okolini mesta na kome jeAntonija bilić poslednji put viđena, ali nisu nađeni nikakvi dokazi koji bi pomogli u rasvetljavanju okolnostui njenog nestanka.

- Još nije završena analiza DNK vlasi koje su nađene u šleperu koji je vozio Dragan paravinja. Takođe još se veštače i ostali materijalni tragovi u vozilu - kažu za "Blic” u MUP-u Hrvatske.

Prema informacijama "Blica” iz Zagreba, MUP i Državno tužilaštvo uputili su zahtev tamošnjem Ministrastvu pravosuđa za raspisivanje međunarodne poternice za Paravinjom. Za Paravinjom već postoje dve međunarodne poternice. Srpska, gde je ossuđen na četiri i po godine zbog silovanja i pokušaja obljube, i RS koja ga traži takođe zbog silovanja.

Povezane vesti: Nađeno oproštajno pismo, osumnjičeni kamiondžija najavio samoubistvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.