I Francuska šalje tenkove u Poljsku

Izvor: B92, 25.Nov.2014, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Francuska šalje tenkove u Poljsku

U Poljsku će na vojne vežbe narednih nedelja svoje tenkove poslati i Francuska, izjavili su ministar odbrane Francuske Žan Iv Le Drijan i Poljske Tomaš Šemonjak

"Radi se o jedinici u rangu oklopne čete. Tačan broj vojnika biće uskoro dogovoren", kazao je poljski vicepremijer i ministar odbrane Tomaš Šemonjak.

Francuski ministar novinarima je rekao da je u Varšavu došao između ostalog da lično objasni poljskim saveznicima odluku predsednika Francuske Fransoa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olanda da do daljnjeg Francuska neće isporučivati Rusiji naručene vojne brodove tipa "mistral".

Šemonjak je tu odluku pohvalio kao veoma dobru, javljaju poljski mediji.

Poljska od eskalacije krize i sukoba u Ukrajini i zatezanja odnosa s Rusijom povodom toga nastoji da obezbedi trajno prisustvo savezničkih vojnika na svojoj teritoriji, pošto pre svega u tome vidi garanciju bezbednosti u regionu.

"Računamo na to da će se učešće američkih vojnika na vojnim vežbama pretvoriti u stalno rotaciono prisustvo. U Poljskoj su i britanski vojnici a dolazak su najavili i drugi saveznici u NATO. Za nas je to veoma važno ", kazao je u ponedeljak, obilazeći američke i poljske vojnike na vežbama u Dravsku Pomorskom ministar Šemonjak.

On je dodao da su "Poljaci koji imaju razna iskustva iz istorije s raznim savezima pomno pratili kako će reagovati sada" i dodao da je "reakcija saveznika bila munjevita".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Francuzi šalju tenkove u Poljsku

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2014

U Poljsku će na vojne vežbe narednih nedelja svoje tenkove poslati i Francuska, saopštili su u utorak u Varšavi ministar odbrane Francuske Žan Iv Le Drijan i Poljske Tomaš Šemonjak. ..Dogovorena saradnja dve vojske: Žan Iv Le Drijan i Tomaš Šemonjak.. .."Radi se o jedinici u rangu oklopne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.