Hypo banka donirala 5 hiljada KM za dva udruženja u Prijedoru (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hypo banka donirala 5 hiljada KM za dva udruženja u Prijedoru (FOTO)

PRIJEDOR, BANJALUKA - Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka danas je donirala pakete prehrambenih namirnica i higijenske pakete prijedorskom Udruženju paraplegičara oboljelih od dječije paralize.

Ukupna vrijednost ove donacije je 3 hiljada KM i ista je sastavni dio donatorske akcije „Ne zaboravimo pomagati“, koju sprovodi Hypo banka povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje*, 31. oktobra.

Biljana Tomić, predsjednik Udruženja paraplegičara oboljelih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dječije paralize, zahvalia se Hypo banci na donaciji i velikom razumijevanju.

„Ova donacija biće od velike pomoći za članove našeg Udruženja,  a iskreno se nadam da će se iznaći dugoročno rješenje za probleme s kojima se svakodnevno susreću paraplegičari i njihove porodice“, istakla je ona.

Predstavnici Hypo banke danas su posjetili i prijedorsko Kulturno-umjetničko društvo „Osman Džafić“ i tom prilikom uručili donaciju novčanih sredstava u iznosu 2 hiljade KM za nabavku narodnih nošnji iz Hercegovine.

Alma Semanić, sekretar KUD-a „Osman Džafić, zahvalila se Hypo banci napomenuvši da je ovo drugi put kako banka podržava rad ovog društva. „Ova donacija će doprinjeti da KUD „Osman Džafić“ može predstaviti i nove igre koje radimo već dvije godine, a zbog nedostatka narodne nošnje nismo imali mogućnosti da ih predstavimo na festivalima i smotrana na kojima smo učestvovali.

Ovo je dvanaesta godina zaredom kako Hypo banka organizovano i vrlo dosljedno promoviše politiku društveno odgovornog djelovanja (CSR) na tržištu Republike Srpske.

„Međunarodni dan štednje je u Hypo banci Banja Luka dan koji je tradicionalno posvećen najmlađima i institucijama i udruženjima građana koji brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Na ovaj skroman način želimo da se zahvalimo i građanima Prijedora za ukazano povjerenje tokom ove i proteklih godina te da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost.“, izjavila je Romana Liščinski, voditelj poslovnice Prijedor,  Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra, Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka donira 30 hiljada KM za zdravstvene i obrazovne institucije te udruženja građana.

Donacije su namijenjene dječijim bolničkim odjeljenjima/klinikama u: Trebinju, Doboju i Banjoj Luci,  Gimnaziji "Filip Višnjić" u Bijeljini, Dječijem vrtiću "Bubamara" na Palama, te "Udruženju paraplegičara oboljelih od dječije paralize" i KUD-u "Osman Džafić" u Prijedoru.

Takođe, predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka će 02. novembra obići sva porodilišta u Republici Srpskoj i darivaće sve bebe koje se rode na ovogodišnji 31. oktobar sa štednom knjižicom i novčanim ulogom od 50 KM.

Međunarodni Dan štednje obilježava se 31.oktobra, na dan kada je 1924. godine u Milanu održan prvi međunarodni kongres predstavnika svjetskih štednih ustanova, koji su se sastali u želji da pronađu izlaz iz krize prouzrokovane prvim svjetskim ratom. Konstatovali su da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva te su donijeli odluku kojom je ustanovljen međunarodni Dan štednje s ciljem da se javno promovišu njene vrijednosti. Tu je odluku donijelo 350 delegata iz 27 zemalja, koji su predstavljali oko stotinu miliona štediša.

(PR)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.