Huti objavili: Ovo je uslov za prekid napada

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 14:12

Huti objavili: Ovo je uslov za prekid napada

Portparol jemenskih Huta, Mohamed Abdulsalam objavio kada će ta pobunjenička grupa obustaviti operacije protiv trgovačkih brodova u Crvenom moru.

Kako je rekao,napadi na tankere će biti obustavljeni tek kada Izrael prekine napade i ukine opsadu Pojasa Gaze.

Abdulsalam je rekao za Rojters da će Huti preispitati napade kada Izrael prekine opsadu i omogući slobodan ulazak humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Huti od novembra napadaju trgovačke brodove u Crvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moru kao, kako su naveli, znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze, zbog čega je EU poslala svoju misiju na to područje.

Misija će, kako je najavljeno, imati defanzivan karakter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huti će obustaviti operacije kada Izrael prekine napade i opsadu Gaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2024

Portparol jemenskih pobunjenika Huta Mohamed Abdulsalam izjavio je danas da će operacije te grupe protiv trgovačkih brodova u Crvenom moru biti obustavljene tek kada Izrael prekine napade i ukine opsadu Pojasa Gaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.