Humanitarni brod iskrcao na desetine migranata u Italiji

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 17:26

Humanitarni brod iskrcao na desetine migranata u Italiji

Humanitarni brod iskrcao je na desetine afričkih migranata u jednom italijanskom primorskom gradu nedelju dana nakon što su spaseni u Sredozemnom moru.

Humanitarni brod "Geo Barents", pristao je u utorak kasno u lučki grad Augusta, nakon što su mu italijanske vlasti dale dozvolu za istovar putnika, prenosi AP.

Na brodu je bilo 60 afričkih migranata, uključujući šest žena i bebu staru sedam dana.

Migranti su rekli da im je laknulo kada je koordinatorka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekta Lekari bez granica (MSF) Barbara Dek, objavila da je Italija odobrila da je sigurno da se iskrcaju u luci.

Mnogi od njih su se veselili i igrali, dok su drugi plakali kada su videli obalu.

Kamal Mezali, jedan od migranata iz Tunisa koji je godinama živeo i radio u Libiji, rekao je da planira da dovede svoje dvoje dece i suprugu kako bi uspostavili "miran život" u Italiji.

Doktorka Andolina Antonio iz italijanskog ministarstva zdravlja ukrcala se u brod rano jutros kako bi nadgledala brzo testiranje protiv korona virusa, kojem su se podvrgli i migranti i posada broda, a svi testovi su se pokazali kao negativni.

Migranti su se iskrcali u luci u kojoj su bili prisutni italijanska policija, predstavnici humanitarne agencije Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.