Humanitarna trka za bolesnog kolegu u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna trka za bolesnog kolegu u Novom Pazaru

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru organizovao je humanitarnu trku posvečenu ozdravljenju kolege Adela Zekovića. Njega je tri dana posle diplomiranja iznenadna bolest sprečila da uživa u postignutim uspesima. Posle četiri meseca borbe za život, Adel se uspešno oporavlja u okruženju avojih najbližih.
Studenti, sportisti i građani trku podrške počeli su od Državnog univerziteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde je Adel Zeković završio studije računarske tehnike.
„Ovom humanitarnom akcijom pokazuje se zajedništvo i jedinstvo", kaže .Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru.
Osim što je bio odlićan student, Adel Zeković je bio i društveno aktivan u raznim sferama života. Za svoje znanje i talenat osvajao je i vredne nagrade.
„Osvojio je prvu nagradu 2017. godine na lokalnom takmičenju Vodič kroz Novi Pazar , osvojio je i drugu nagradu u istoj konkurenciji na nacionalnom nivou. Takođe bio je aktivan u Centru za inicijativu mladih", priča Izet Cama, predsednik Studentskog parlamenta.
Iznenada u društvu najboljih prijatelja Adelu je pozlilo. Zahvaljujući brzoj reakciji druga i požrtvovanosti lekara Hirne službe u Novom Pazaru, Kliničkog centra i VMA u Beogradu spasen mu je život. Dijagnoza još nije postavljena.
„Profesor Raićević kaže, da to što se dogodilo Adelu je bolest budućnosti. Ova današnja omladina prprovodi mnogo vremena na kompjuteru. Malo organizam odmara. Eto on nije spavao 3-4 sata", objašnjava Alija Zeković, Adelov otac.
Za 4 meseca više od dve hiljade prijatelja putem društvenih mreža uputilo je reči podrške i ponudilo novčanu pomoć.
Adel Zeković trenutno se nalazi na kućnom lečenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.