Huljić, Grašo i Bregović snimaju album

Izvor: S media, 09.Jan.2011, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huljić, Grašo i Bregović snimaju album

U Bregovićevoj kući na Jahorini radi se punom parom. Sa Tončijem Huljićem, vođom “Magazina”, i pop pevačem Petrom Grašom, Goran radi novi etno album namenjen svetskom tržištu.

Inicijator je Huljić, on komponuje muziku, Bregović radi aranžmane, a pevaće Grašo.

Interesantno je da su pesme napisane na starodalmatinskom jeziku, sa puno italijanštine, a tekstovi su veoma živopisni i drugačiji od svega na šta smo navikli. Govore o problemima malog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji živi prilično izolovano te ga globalizacija nije promenila i pokvarila.

On ima jednostavnu psihologiju života, za razliku od nas pametnjakovića koji nepotrebno komplikujemo život. Edemska je vrsta, iz malog je mesta, živi od početka do kraja u tom svom krugu, u malom prostoru i uživa u svom životu. Okružen je sa taman toliko ljudi koliko mu treba - priča Huljić i skreće pažnju na probleme savremenog čoveka: - Mi se bavimo svim i svačim i mislimo da smo srećniji od njega, a u stvari užasno puno radimo, malo spavamo, raspadaju nam se porodice, a internet nam je zamenio druženje sa prijateljima.

Muzika koju prave zvuči, kaže vođa “Magazina”, kao da ste se probudili u sred Felinijevog filma.

Njih trojica se na Jahorini odlično provode u pauzama rada.

- Mene sve ovo veoma zabavlja - kaže Bregović i objašnjava da muzika nije ozbiljna stvar, te da se ginekolozi i rudari bave ozbiljnim poslom, a ne muzičari.

Grašo je prezadovoljan saradnjom sa dva estradna vuka, a za pesme kažu da su nešto najegzotičnije što je ikada čuo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.