Hugo Bos testira prvomajce

Izvor: RTS, 17.Jan.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hugo Bos" testira prvomajce

Tehničari nemačke firme "Hugo Bos" pregledaće sutra proizvodne kapacitete u pirotskom "Prvom maju" radi pripreme pregovora o strateškom partnerstvu dve firme. Nemačka firma je prva velika modna konfekcija zainteresovana za partnerstvo.

Proizvodne kapacitete industrije odeće "Prvi maj" u Pirotu pregledaće od sutra tehničari nemačke firme "Hugo Bos". Cilj je priprema pregovora menadžmenta te nemačke modne konfekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o strateškom partnerstvu sa Piroćancima.

Pregovore sa firmom "Hugo Bos" inicirali su Ministarstvo ekonomije i lokalna samouprava Pirota.

Nekadašnji ponos srpske konfekcije, "Prvi maj" u Pirotu, poslednjih sedam meseci preživljava zahvaljujući subvencijama države.

Ugovor o privatizaciji "Prvog maja" sa dotadašnjim vlasnikom Đorđijem Nicovićem raskinut je u junu 2010. godine.

Fabrika je, od juna prošle godine, u procesu restrukturiranja. Ministarstvo ekonomije i lokalna samouprava Pirota intenzivno traže strateškog partnera prvomajcima.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da za sada ne zna kakav će biti ishod pregovora sa kompanijom "Hugo Bos", ali da će to biti razgovori na najvećem državnom nivou.

"Za sada ne možemo da kažemo kako će se ti razgovori završiti, ali je definitivno jasno da postoji interesovanje za 'Prvi maj' i da država stoji iza firme", naglasio je Vasić.

Povećanje izvoza

Od raskida privatizacije u junu prošle godine, uposlenje kapaciteta je maksimalno i radi se u dve smene. "Prvi maj" je prošle godine izvezao robu vrednosti tri miliona evra.

Generalni direktor "Prvog maja" Veljko Krstić smatra da je domaće tržište baza pirotskim konfekcionarima, ali da se izvoz mora povećati.

"U ovoj godini, moramo da dođemo do broja od četiri miliona evra, što bi na neki način bilo povećanje za nekih 25 do 30 odsto. To je neka granica ispod koje u narednim godinama ne možemo da idemo", istakao je Krstić.

Plate prvomajaca su od novembra povećane 20 odsto i prosečna zarada sada iznosi 15.600 dinara.

U pirotskoj industriji odeće očekuju da će u ovoj godini pronaći strateškog partnera, što je uslov izlaska iz procesa restrukturiranja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U „Prvi maj“ danas stiže „Hugo Boss“

Izvor: Danas, 17.Jan.2011

Predstavnici nemačke firme „Hugo Boss“ tokom ove nedelje boraviće u pirotskom „Prvom maju“ i sa rukovodstvom ove poznate konfekcije razgovarati o mogućoj saradnji. Ova velika nemačka firma je prva konfekcija u Evropi koja je zainteresovana za strateško partnerstvo sa „Prvim majem“, a...

Nastavak na Danas...

1. maj Pirot uskoro u partnerstvu sa Hugo Bossom?

Izvor: Economy.rs, 18.Jan.2011, 00:17

Predstavnici nemačke firme Hugo Boss razgovaraće u Pirotu o saradnji i mogućoj proizvodnji odeće koju bi u Prvom maju radili za ovu poznatu nemačku marku.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.