Huawei isporučio već 100 miliona smartfona do 30. maja!

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei isporučio već 100 miliona smartfona do 30. maja!

Kineska kompanija Huawei Technologies isporučila je 100 miliona smartfona od početka ove godine do 30. maja.

Predsednik Huawei-jeve proizvodne linije za smartfone, He Gang, obelodanio je ovaj podatak na ceremoniji u kineskom gradu Vuhan, na kojoj je predstavljena nova serija telefona Nova 5, prenosi agencija Rojters, u kojoj se nalaze tri nova pristupačna modela sa pojedinim karakteristikama iz visoke klase.

Pročitajte i ovo: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Huawei doneo prvu 5G mrežu u Srbiju!

Ono što je veoma važno i za kompaniju i za industriju jeste podatak da telefon pokreće novi Huawei čip Kirin 810, koji se temelji na 7-nanometarskom proizvodnom procesu. Ima dva super brza jezgra nove generacije ARM Cortex-A76 brzine 2.27 gigaherca i šest jezgara Cortex-A55 brzine do 1.88 gigaherca, namenjenih slabije zahtevnim funkcijama na telefonu. Uz ova moćna jezgra stiže i značajno unapređena grafika - Mali-G52 MP6. Više detalja o čipsetu i poređenje sa konkurentom Snapdragon 730 dali smo na premijeri Kirin 810 čipseta.

Pročitajte i ovo: 16 modela će dobiti najnoviji Android Q i EMUI 10

Huawei je pogođen ograničenjima zvaničnog Vašingtona, što bi, prema ocenama Rojtersa, moglo da ugrozi lanac snabdevanja kineske kompanije.

Osnivač i izvršni direktor Huawei kompanije, Ren DŽengfej, izjavio je u ponedeljak (17. juna) da bi zabrana mogla koštati kompaniju 30 milijardi dolara u izgubljenim prihodima ove godine, te da je prodaja pametnih telefona izvan Kine već pala za 40 posto u proteklom mesecu.

Ipak, uprkos svemu Huawei nastavlja da ažurira svoje telefone regularno, da predstavlja nove (Nova 5 serija za sada) i uverava nas da će sve biti kako treba i da ne brinemo zbog trenutne situacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.