Hrvatskom konju oduzeta titula u Beogradu

Izvor: Kurir, 03.Jul.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatskom konju oduzeta titula u Beogradu

U trci za konje stare tri godine jahač hrvatskog konja zasmetao je italijanskom i automatski mu je oduzeta titula

BEOGRAD - Hrvatski konj Tahir Šesti, grlo koje je u vlasništvu Ive Serdara, ostao je bez titule u konjičkom derbiju u Srbiji iako je kroz cilj prošao prvi.

Bila je galopska trka za konje stare tri godine na stazi dugoj 2.400 metara i iako je prvi prošao ciljem, Tahir Šesti je zauzeo drugo mesto.

Naime, sudije su mu oduzele titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog greške jahača i povrede pravilnika, pa je prvo mesto osvojio konj Zain Point, sa italijanskim jahačem Albertom Sanom, koji je prijavio nepravilnosti jahača hrvatskog konja Aleksandra Šašića. Šašić je kažnjen je sa dve nedelje zabrane jahanja.

Publika na Beogradskom hipodromu je negodovala je zbog odluke sudija i na kraju je morala da interveniše policija zbog verbalnog incidenta.

Predsednik sudijskog kolegijuma Branko Nikolić izjavio je da grešku napravio jahač. Pravilnik lepo ističe da jahači ne mogu da menjaju pravac 100 metara posle starta i u završnici trke. Jahač Šašić je taj pravac menjao te je pri tom ometao drugo grlo. On može da menja pravac samo ako obilazi drugo grlo, inače ne može. Ako jahači naprave neki manevar u trci, kojim zasmetaju drugom grlu bez fizičkog kontakta, kako bi omogućili bolji plasman, obavezno se kažnjavaju diskvalifikacijom ili distanciranjem. U ovom slučaju Tahira Šestog je s prvog meta pomeren na drugo, nije smetao ostalim konjima", objasnio je sudija Nikolić kao je hrvatski konj ostao bez titule.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.