Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2015, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska zatvorila granice sa Srbijom

Hrvatska je zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom nakon što je sinoć do 22 u Hrvatsku iz Srbije ušlo 11 hiljada izbjeglica.

Ove mjere su na snazi do daljnjeg, a Hrvatske bi danas trebala odžati sjednicu vijeća za nacionalnu sigurnost u vezi sa migrantskom krizom.

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin poručio je Hrvatskoj da ne zatvara granicu i međunarodne puteve i najavio da će, u protivnom, Srbija zatražiti zaštitu pred međunarodnim sudovima.

Srbija je od početka migrantzske krize registrovala oko 140 hiljada izbjeglica.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mektić: BiH ima kapaciteta da primi pet hiljada izbjeglica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2015

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas u Sarajevu da će u slučaju ulaska izbjeglica i migranata u BiH država biti primorana da zatvori granicu nakon što budu popunjeni svi kapaciteti za njihov smještaj, a ne bude postojao koridor kojim bi oni mogli nastaviti put...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.