Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska vlast osudila incidente u Kninu

ZAGREB - Predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", kad je grupa građana zapalila zastavu Srbije i uzvikivala ustaške pozdrave.

  „Iskreno nisam to vidio, a ako toga ima slažem se da nije primjereno“, rekao je potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov.

"Hrvatska nezavisnost i domovina mogu se slaviti na lijep način", poručio je Petrov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ističe da ima i neodgovornih pojedinaca koji na proslavu dolaze sa nepriličnim obilježjima.

„Ustaško znakovlje 2016. godine nigdje nije dobrodošlo“, rekao je Hasanbegović.

I ratni general Damir Krstičević osuđuje incidente.

„Sve to je neprimjereno, to nam ne treba. Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, bili smo dostojanstveni u pobjedi, mislim da danas trebamo biti dostojanstveni i u slavlju“, rekao je Krstičević.

Grupa muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je uzvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni".

Portparolka šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila je incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.