Izvor: Southeast European Times, 07.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska traži jednaka prava za Hrvate u BiH

07/05/2008

ZAGREB, Hrvatska -- Ministar inostranih poslova Gordan Jandrokovic kaže da Hrvatska želi da bosanski Hrvati imaju ista ustavna prava kao i druge dve nacionalne zajednice u Bosni i Hercegovini. On je u utorak (6. maja) izjavio banjalučkom listu Nezavisne novine da prava svih ljudi koji žive u BiH treba da budu garantovana ustavnim amandmanima koje su odobrili i bosanski Srbi i bosanski Muslimani. On je dodao da je Hrvatska potrošila oko 3,5 miliona evra u 2007. godini i >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << planira da uloži više od 4 miliona evra ove godine kako bi pomogla bosanskim Hrvatima da se vrate u svoje domove u kojima su živeli pre sukoba 1992-1995.

Jandrokovićeva izjava predstavljala je reakciju na pozive lidera bosanskih Hrvata na promene u bosanskom ustavu. Oni kažu da se trenutnim tekstom ustava marginalizuje njihova etnička zajednica koja čini oko 15 odsto stanovništva BiH. (Nezavisne novine, DPA, Javno.com - 06/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.