Hrvatska prima 3.000 izbeglica?

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska prima 3.000 izbeglica?

Hrvatska ne očekuje prelivanje izbegličkog talasa, a za sada može da primi oko 3.000 izbeglica, izjavio je danas načelnik Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske za granice Zlatko Sokolar.

"Mi nećemo zatvoriti vrata tim ljudima i odbiti da im pružimo pomoć. Ipak, važno je napomenuti da ti ljudi zapravo žele u druge evropske države", rekao je Sokolar u Saboru na okruglom stolu o izbegličkoj krizi.

On je rekao da je 6.000 policajaca raspoređeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << granici, ali je bilo samo nekoliko pojedinačnih pokušaja ulaska preko granice iz Srbije, kao i preko granice "na jugu". On je potvrdio da je pre dva dana u Hrvatsku ušlo osam Sirijaca koji su smešteni u Hotelu Porin, u Zagrebu.

Sokolar je dodao da najviše prostora za smeštaj ima u Kutini, a ako zatreba, Kancelarija za državnu imovinu ustupiće pojedine objekte.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.