Hrvatska povlači tužbu za genocid

Izvor: B92, 31.Dec.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska povlači tužbu za genocid

Beograd -- Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da će Zagreb povući tužbu za genocid protiv Srbije.

Ona je rekla da se tom optužbom ,,dižu niske strasti, a to nije moralno prema narodu".

,,U slučaju tužbi imate dve mogućnosti. Jedna je da želite rešiti probleme kao što su nestali, opljačkana imovina i procesi za ratne zločine. Druga je mogućnost da na duži rok u regionu u životu želite održavati sukob niskog intenziteta", rekla je Vesna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pusić.

Uz ocenu da to ima svoju funkciju zato što je i jednoj i drugoj strani na raspolaganju mogućnost da uzburka kolektivne emocije neposredno pre izbora, Vesna Pusić je izjavila da to šteti društvima koja su već platila visoku cenu ostvarivanja kratkoročnih ciljeva hranjenjem sukoba niskog intenziteta u regionu.

,,To je ne samo neodgovorno prema građanima obe države, nego i nemoralno. Držaćemo se toga da smo dobili poverenje na izborima ne zato da ljude zavaravamo, nego da im rešavamo probleme i činimo život lakšim", rekla je Vesna Pusić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska povlači tužbu

Izvor: RTS, 31.Dec.2011

Zagreb će povući tužbu za genocid protiv Srbije, rekla je ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić. Njome se "dižu niske strasti, a to nije moralno prema narodu", rekla Pusićeva. ..Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da će Zagreb povući tužbu za genocid protiv...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.