Hrvatska povlači tužbu za genocid?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2013, 04:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska povlači tužbu za genocid?

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da su ciljevi postavljeni u hrvatskoj tužbi za genocid protiv Srbije blizu ostvarenja i da je na Vladi da odluči je li racionalno njeno povlačenje.

Na pitanje novinara u Čakovcu o mogućnosti povlačenja tužbe za genocid, Josipović je odgovorio da je tužba nastala u vreme kad nije bilo saradnje među državama, kada Srbije nije sarađivala sa Haškim tribunalom, niti sama kažnjavala zločine.

Podsetio je da je Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tada istakla zahteve među kojima i saradnju na kažnjavanju zločina, rešavanje sudbine nestalih i povrat kulturnog blaga.

"Danas su ti zahtevi negde blizu ostvarenja. Ako se mogu postići mirnim putem, onda tužba nema smisla", rekao je Josipović, a prenosi Večernji list na svom portalu.

On je, međutim, dodao da je na hrvatskoj vladi da odluči jesu li ciljevi ispunjeni i da li je racionalno povući tužbu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.