Hrvatska pomoć Srbiji za ulazak u EU

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska pomoć Srbiji za ulazak u EU

Prevod dokumenata potrebnih u procesu približavanja EU samo je jedan od oblika pomoći koju je Hrvatska spremna da pruži Srbiji, izjavio je u Zagrebu predstavnik Ministarstva inostranih poslova Hrvatske Mario Dragun.

Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Hrvatske Mario Dragun izjavio je novinarima u Zagrebu da je prevod dokumenata potrebnih u procesu približavanja Evropskoj uniji samo jedan od oblika pomoći koju je Hrvatska spremna da da Srbiji.

Dragun je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavi novinarima rekao da je Hrvatska ranije isticala spremnost da pomogne evroatlantsku integraciju država regiona i da je jedan od vidova takve pomoći davanje dokumenata koje je Hrvatska prevela za svoje potrebe.

Uoči skore službene posete premijera Ive Sanadera Beogradu, koji u Srbiju putuje u petak, 20. marta, hrvatski mediji su preneli da će Zagreb Beogradu ponuditi nekoliko stotina dokumenata koje je Hrvatska prevela radi pregovora o prijemu u EU.

Dragun je podsetio da je Hrvatska u više navrata isticala da je evroatlantska budućnost najbolja garancija trajnog mira i stabilnosti jugoistočne Evrope.

"U vremenu koje je pred nama moći ćemo da konkretnije razgovaramo o toj temi", dodao je predstavnik ministarstva inostranih poslova Hrvatske.

Prošle sedmice u Zagrebu je boravio predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Dragoljub Mićunovića koji je razgovarao s najvišim hrvatskim političkim funkcionerima.

Tom prilikom Sanader je rekao da će njegov poseta Beogradu biti dobra osnova za poboljšanje privrednih i političkih odnosa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.