Hrvatska i formalno započela predsedavanje EU

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska i formalno započela predsedavanje EU

Zajedničkom sedicom Vlade Hrvatske i Evropske komisije Zagreb je i formalo započeo predsedavanje EU u prvom polugodištu ove godine.

Prioriteti hrvatskog predsedavanja EU su i prioriteti Brisela, rekla je danas u Zagrebu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka hrvatske vlade i te komisije.

Premijer Andrej Plenković i predsednica EK Fon der Lajen otvorili su sednicu dvlade i Komisije u Nacionalnoj i univerzitetskoj bibliioteci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nova evropska čelnica je poručila da će uspeh hrvatskog predsedavanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.

"Prvo hrvatsko predsedavanje je ključan trenutak, a to je i početak našg mandata. Vaš uspeh će definisati naš uspeh", rekla je ona, penela je Hina.

"Pažljivo sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši", dodala je Nemica o hrvatskom predsedavanju.

Premijer Plenković je na početku sednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s evropskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Evropa koja se razvija, Evropa koja povezuje, Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna.

Naglasio je da će EK u Vladi Hrvatske imati pouzdanog partnera.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hrvatski prioriteti su i evropski"

Izvor: RTS, 10.Jan.2020

Prioriteti hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom su i naši prioriteti, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka hrvatske Vlade i EK. . Premijer Hrvatske Andrej Plenković je na...

Nastavak na RTS...

Hrvatska započela predsedavanje EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020

Zajedničkom sednicom Vlade Hrvatske i Evropske komisije Zagreb je danas i formalno započeo predsedavanje EU u prvom polugodištu ove godine...Prioriteti hrvatskog predsedavanja EU su i prioriteti Brisela, rekla je danas u Zagrebu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hrvatska počela predsedavanje EU, Fon der Lajen saglasna s prioritetima

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2020

Prioriteti hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom (EU) su i naši prioriteti, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u Zagrebu i ocenila da će uspeh predsedavanja Hrvatske odrediti i početak rada novog saziva Evropske komisije...Premijer Hrvatske Andrej Plenković primio je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.