Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Zapaljen "Azilant", simbol svega lošeg (VIDEO)

NOVI VINODOLSKI - U hrvatskom gradu Novi Vinodolski je po narodnom običaju, za vrijeme maškara, odnosno mesopusta, pred više od 1.000 ljudi, zapaljena lutka "Azilanta", koja predstavlja sve loše što se događalo u prethodnoj godini.

Kako prenosi "index.hr", vlasti ovog grada su se odlukom koju će lutku zapaliti na ovogodišnjem karnevalu pohvalile i na službenom sajtu Novog Vinodolskog.

Događaj, koji je održan u srijedu, organizovale su Katedra >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << čakavskog sabora Novljansko kolo i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog.

Naveli su da je "mesopust osuđen za svo zlo, pročitana mu je posljednja poruka, nakon čega su ga mesopustari i velikog i malog mesopusta nosili oko grada".

"Azilant" je bio veliki mesopust, a lutka nazvana "Selfi" mali mesopust.

Za vrijeme spaljivanja pjevano je "Još Hrvatska ni propala".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska: Na karnevalu zapaljen "Azilant", simbol svega loššeg

Izvor: Blic, 04.Mar.2017, 00:44

U hrvatskom gradu Novi Vinodolski je po narodnom običaju, za vreme maškara, odnosno mesopusta, pred više od 1.000 ljudi, zapaljena lutka "Azilanta", koja predstavlja sve loše što se događalo u prethodnoj godini...Kako prenosi index.hr, vlasti ovog grada su se odlukom koju će lutku zapaliti na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.