Hrvatska: Uhapšeno sedam ginekologa!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Uhapšeno sedam ginekologa!

Sedmorica ginekologa iz Varaždina, Bjelovara i Koprivnice, koji su optuženi da su počinili 103 krivična dela, jutros su privedeni istražnom sudiji koji će odlučiti hoće li ih zadržati u pritvoru.

Hrvatski mediji prenose da su ginekolozi uhapšeni juče zbog sumnje da su prekide neželjenih trudnoća naplaćivali od 1.000 (140 evra) do 2.500 kuna (340 evra). Jedan od ginekologa je svoje prisustvo porođajima naplaćivao po 500 evra.

Novac od abortusa su zadržavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su za sebe, a u dokumentaciju su pisali da su prekidi trudnoća bili opravdani zbog navodne patološke trudnoće, zbog čega su ih još naplaćivali i od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Oni se sumnjiče za 58 krivičnih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, 13 podsticanja na izvršenje zloupotrebe položaja i ovlašćenja, 29 krivotvorenja službene isprave i jedno krivično delo protivpravnog prekida trudnoće.

Ministar zdravlja Hrvatske Darko Milinović je rekao da ova hapšenja dokazuju da pravna država radi svoj posao i da im nije mesto u struci, dokažu li se sumnje u nezakonite postupke uhapšenih lekara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.