Hrvatska: Policija zabranjuje Cecin koncert?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Policija zabranjuje Cecin koncert?

Hrvatska policija najverovatnije neće dozvoliti održavanje koncerta pevačice Svetlane Ražnatović na zagrebačkom stadionu Maksimir, piše "Jutarnji list".

List prenosi navode policije da je koncert događaj visokog rizika, a piše i da je neprihvatanje nastupa ujedinilo političke oponente u Hrvatskoj - desničarsku Hrvatsku stranku prava i levičarsku Socijaldemokratsku partiju.

"Jutarnji list“ navodi da policija neće izdadti potrebnu dozvolu Ražnatovićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za koncert koji je, prema najavama njenog menadžera, planiran za jun zbog rizičnosti nastupa. Ta dozvola je stranim državljanima neophodna za nastup u Hrvatskoj, podseća list.

U gradskoj upravi, koja je vlasnik stadiona, kažu da se koncertu neće suprotstaviti ako MUP izda dozvolu za održavanje.

"Prva pomisao kad sam čula za to je da Hrvatska tone. Ako ona može napuniti Dinamov stadion sa 60.000 ljudi, onda stvarno ne znam kuda sve to ide, kako sa aspekta muzike, tako i zbog činjenice ko je ona i ko joj je bio suprug", rekla je Milanka.

Opačić iz SDP-a uz ocenu da Hrvatska tone i u kulturnom i u vrednosnom smislu.

"Ako situacija bude išla u smeru da će se koncert održati, organizovaćemo se i iskazati protivljenje. Hoće li to biti protest ili nešto drugo, još ćemo se dogovoriti", rekao je Daniel Srb, šef HSP-a.

Reagovala su i veteranska udruženja, koja neodobravaju eventualni nastup srpske

Ceca je svojevremeno izjavila da neće nikada nastupiti u Hrvatskoj, objasnivši da hrvatski izvođači imaju mnogo bolji tretman u Srbiji, nego srpski pevači u Hrvatskoj.

pevačice.

"Ni po koju cenu nećemo dopustiti da održi koncert u Zagrebu niti bilo gde u Hrvatskoj", najavila je Slavica Hruškar, šefica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih (NDH).

"Jutarnji list", međutim, piše da se pesme srpske pevačice puštaju na preko 50 radio stanica u Hrvatskoj, a da samo u Zagrebu postoji 15 narodnjačkih klubova.

Takođe, u županiji svako naselje ima jedan do dva kluba u kojima se slušaju srpske pesme narodne muzike i nastupaju folk-zvezde. Ista je situacija i s ostalim hrvatskim gradovima i mestima, iako ih je manje u Istri i Primorju, zaključio je hrvatski list.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.