Hrvatska: Podignuta optužnica protiv braće Mamić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv braće Mamić

Protiv čelnika nogometnog kluba Dinamo, braće Zdravka i Zorana Mamića, danas je podignuta optužnica zbog sumnje da su utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za više od 15 milijuna eura, a državni budžet za 1,6 milijuna eura neplaćenog poreza.

Optužnicom su obuhvaćeni i izvršni direktor Hrvatskog nogometnogsaveza (HNS) Damir Vrbanović koji je bio direktor Dinama, i poreznik Milan Pernat.

Ured za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << (USKOK) saopćio je da četvoricu  tereti zbog niza krivičnih djela, medju kojima su zloupotreba položaja i ovlastia, podsticanje na zloupotrebe, te davanja i primanja mita.

Optužnica je podignuta pred osječkim umjesto pred Županijskim sudom u Zagrebu gdje se vodila istraga.

Mediji su često isticali bliskog Zdravka Mamića i pojednih zagrebačkih sudaca.

Protiv braće Mamić istraga je pokrenuta prošlog ljeta, a zbog toga su bili u pritvoru iz koga su, kao i Damir Vrbanović pušteni, pošto su uplatili kaucije za obranu sa slobode.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uskok iznio detalje izvlačenja novca iz Dinama

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2016

ZAGREB - Uskok je u optužnici protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata Zorana detaljno opisao kako su njih dvojica u dogovoru s bivšim Dinamovim direktorom Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom taj zagrebački klub navodno oštetili za gotovo 116 miliona kuna (oko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.