Hrvatska: Na poslu provodio 26 sekundi

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Na poslu provodio 26 sekundi

Radnik Ministarstva spoljašnjih poslova Hrvatske koji je na poslu provodio svega 26 sekundi otpušten je.

Andrija Rapsudić proglašen je državnim neradnikom broj jedan. Naime, on je na poslu provodio svega 26 sekundi, a pravdao se da je to zbog toga što nema kancelariju i sto.

Kako su ranije javili hrvatski mediji, Raspudić je vraćen iz Brisela u julu prošle godine. Povučen je s mesta atašea jer je imao samo srednju školu. Kada je vraćen plata mu je smanjena. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tvrdio da mu je od februara plata potpuno obustavljena pa je zbog toga dolazio u Ministarstvo, provlačio karticu i odlazio.

Ipak, u Ministarstvu su tvrdili drugačije. "S obzirom na četiri rešenja, kojima smo pokušali da mu izađemo u susret i rasporedimo ga u skladu s njegovom stručnom spremom i zvanjem, a ni na jedno se nije žalio, na šta je imao pravo, gospodin Raspudić je imao i četiri radna stola i četiri radna zaduženja, koja je odbijao da obavi", istakli su.

Zbog birokratije, kako su kazali, bilo je komplikovano uručiti mu otkaz, pa su plaćali doprinose, a on je svaki dan provlačio karticu. Međutim, nakon što se pet dana nije pojavio na poslu on je dobio otkaz.

Raspudićev advokat tvrdi da je njegov klijent na godišnjem odmoru, a iz Ministarstva ističu da nije jer nije dobio rešenje o godišnjem odmoru.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.