Hrvati i Srbin opljačkali Duždovu palatu u Veneciji

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati i Srbin opljačkali Duždovu palatu u Veneciji

Četvorica državljana Hrvatske i jedan Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali dragulje milionske vrednosti iz Duždeve palate u Veneciji.

Nakon višemesečne saradnje s italijanskom policijom, hrvatska policija je u sredu uhapsila četvoricu državljana Hrvatske: jednog 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka, a danas je na graničnom prelazu Tovarnik, po evropskom nalogu za hapšenje, uhapšen i peti član kriminalne organizacije - 54-godišnji državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Oni su osumnjičeni za krađu nakita milionske vrednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Po navodima policije, nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

"Čitava kolekcija neprocenjive je vrednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara dolara i broš od platine i rubina u vrednosti od više od dva miliona dolara", precizirala je policija u saopštenju.

Protiv njih se krivični postupak pred sudom u Veneciji.

Policija je navela da se jedan od uhapšenih hrvatskih državljana pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u raznim zemljama Evrope u sklopu kriminalne organizacije "Pink Panter".

Za njim je i Švajcarska raspisala međunarodnu poternicu zbog krađe nakita vrednosti osam miliona švajcarskih franaka u martu 2011. u Baselu tokom izložbe "Baselworld 2011".

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.