Hrvati bi da zabrane Srbima da pate

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvati bi da zabrane Srbima da pate"

"Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović hoće Srbima da zabrani čak i da pate, da ožale svoje mrtve i proterane", izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je u izjavi medijima podsetio da je premijer Vučić rekao da je godišnjica "Oluje" za nas dan tuge, a da hrvatski ministar odbrane u tome vidi pretnju.

- Srbi izgleda ne smeju ni da pate - naveo je Vulin.

Kako je rekao, ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbin koji ne misli da je dan kada je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba jedan od najtežih dana u našoj istoriji.

- Nikada tako veliki broj ljudi nije proteran u tako kratkom vremenu i nikada takvo etničko čišćenje nije proslavljano - poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, Vučić je dolaskom u Srebrenicu i na inauguraciju predsednice Hrvatske učinio puno na razvoju regionalne stabilnosti.

Pokušaj ubistva u Srebrenici i napadi na premijera Srbije čak i kada tuguje sa svojim narodom, kako je istakao, nisu način da mu se uzvrati.

- Kroz istoriju je često traženo od Srba da zaborave zločine nad svojim narodom. Ovo je prvi put da se od Srba očekuje da čak i ne tuguju za svojim proteranim i mrtvim - rekao je Vulin.

On je dodao da se Vučićeva uloga i položaj Srbije drugačije posmatraju u celom svetu, o čemu govori i to što na dan proslave proterivanja 250.000 Srba neće biti velikih armija na vojnoj paradi u Zagrebu.

- Oni su razumeli da i Srbi imaju pravo i da tuguju i da govore o svom bolu i da se njihove žrtve i rane moraju poštovati. Bilo bi dobro da to razume i Hrvatska - rekao je Vulin.

Premijer Vučić zjavio je ranije danas da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice Oluje, kao i da Srbija smatra da tog dana nema šta da se slavi.

Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović izjavio je da je Oluja bila legitimna akcija koja je sprečila, između ostalog, "još jedan masakr koji bi bio puno veći od Srebrenice".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vulin: Kotromanović bi Srbima zabranio i da pate za žrtvama

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2015

BEOGRAD - Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović hoće Srbima da zabrani čak i da pate, da ožale svoje mrtve i protjerane, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...On je u izjavi medijima podsjetio da je premijer Vučić rekao da je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.