Hrvat otet u Egiptu

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat otet u Egiptu

U Kairu je otet 31-godišnji hrvatski državljanin, što je prvi pojedinačni slučaj otmice nekog hrvatskog državljanina u bilo kojoj stranoj zemlji.

Hrvatski državljanin T.S. otet je u sredu u jutarnjim satima, a prema nezvaničnim informacijama reč je o menadžeru koji radi u francuskoj kompaniji "Ženeral žeosjans" čije je sedište u Kairu, prenosi portal Indeks.hr.

Tog jutra je automobil u kojem se vozio na putu ka poslu zaustavljen, a otmičari su prvo iz auta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvukli njegovog vozača, a zatim seli u taj isti automobil i uputili se s njim u nepoznatom smeru.

Zasad nije bilo zahteva za otkupom niti je poznato ko su otmičari i iz kog razloga su oteli hrvatskog državljanina.

Vozač, inače egipatski državljanin, nalazi se na ispitivanju u egipatskoj policiji, a francuska kompanija za koju oteti hrvatski državljanin radi obavestila je Ambasadu Hrvatske u Kairu o njegovoj otmici.

Ambasada je podatke dostavila hrvatskom Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova, koje je odmah kontaktiralo porodicu 31-godišnjaka koja se nalazi u Hrvatskoj.

Ministarstvo, kako je objavilo na svom zvaničnom sajtu, preduzima sve potrebne korake i u stalnom je kontaktu sa nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU u Kairu, francuskom kompanijom i partnerskim službama kako bi dobili informacije o otetom hrvatskom državljaninu.

Francuska kompanija za koju je radio još nije izašla u javnost s informacijom o njegovoj otmici, a inače se bavi istraživanjem i eksploatacijom plina i nafte, navodi portal Indeks.hr.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat, otet 31-godišnji Hrvat

Izvor: RTS, 24.Jul.2015

Hrvatski državljanin, koji radi za francuski kompaniju, otet je Kairu, pošto su otmičari presreli automobil u kome se nalazio. To je prvi pojedinačni slučaj otmice nekog hrvatskog državljanina u inostranstvu. . Hrvatski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.